Oilers utslått tross ny mesterligatriumf

Oilers jubler for seier etter tirsdagens mesterligakamp i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Med en fenomenal sluttperiode snudde Stavanger Oilers 0-2 til 5-2-seier mot sveitsiske Bern i mesterligaen i ishockey tirsdag. Avansement blir det likevel ikke.

Oilers slo det sveitsiske mesterlaget 2-0 på bortebane for to uker siden, og var på jakt etter en ny bragd på egen is tirsdag.

Den oppgaven så lenge ut til å være for stor for mannskapet til Petter Thoresen, men i sluttperioden snudde kampen fullstendig.

Fem scoringer sendte de 4.025 tilskuerne i Stavanger til himmels, og ga Oilers et lite håp om å fortsette mesterligaeventyret utover høsten.

– Det ble et fyrverkeri i tredje periode. Vi var enige i garderoben om å gi det en sjanse, og det gjorde vi virkelig, sa Mathias Trettenes til TV 2 etter kampen.

– Vi kan være stolte av det vi har utført, så får vi se om resultatene går vår vei, tilføyde han.

Håpet om avansement sluknet kort tid etterpå. For å nå åttedelsfinalen måtte rogalendingene være blant de fem beste toerlagene i gruppespillet. Etter at samtlige kamper var ferdigspilt tirsdag kveld, var Oilers nummer seks.

Tøff start

Hjemmelaget åpnet friskt i Stavanger, men etter hvert tok Bern mer og mer over. Sveitserne vant skuddstatistikken i åpningsperioden 10-4, men først etter den første hvilen kom uttellingen.

Fem minutter var spilt av andre periode da hjemmelaget pådro seg to utvisninger i løpet av 19 sekunder. Jean-Michel Daoust fikk den andre for høy kølle, en omdiskutert dommeravgjørelse i Stavanger.

I undertall tre mot fem ble det for tøft for hjemmelaget å stå imot sveitsernes offensiv. Martin Pluss fikk stå alene ved Oilers-keeper Ruben Smiths venstre stolpe og kunne pirke inn ledermålet.

2-0 kom med snaue tre minutter igjen av midtperioden. Oilers-kaptein Snorre Hallem spilte pucken på tvers av egen sone og ga sveitserne sjansen til å bryte spillet. David Jobin takket for muligheten og satte inn 2-0 bak keeper Smith.

Snuoperasjon

Da så det helsvart ut for hjemmelaget, men i sluttperioden var det Bern som havnet i utvisningstrøbbel. Perioden var knapt tre minutter gammel da Mathias Trettenes skapte ny spenning i overtall. Målet satte for alvor fart på hjemmelaget.

Med to sveitsere i utvisningsboksen like etter var det duket for utligning. Kristian Forsberg lurte pucken i mål fra meget spiss vinkel, og på fem minutter var Stavanger plutselig tilbake i kampen.

Midtveis i perioden kjempet Dan Kissel godt etter å ha kommet til en sjanse foran Bern-målet. Amerikaneren pirket pucken tilbake til Mathias Trettenes som banket inn 3-2-målet.

Den endelige spikeren i kista satte Jean-Michel Daoust etter strålende forarbeid av nevnte Kissel drøye tre minutter før slutt, og med sekunder igjen satte Kissel selv inn 5-2 i åpent mål.

Dermed tok Oilers en uhyre sterk 5-2-seier på egen is. Det var bare ikke nok til avansement.