Wengers Mourinho-mareritt fortsetter

Arsène Wenger (t.v.) og José Mourinho i opphetet diskusjon underveis i oppgjøret. Foto: Eddie Keogh (Reuters)
Arsène Wenger (t.v.) og José Mourinho i opphetet diskusjon underveis i oppgjøret. Foto: Eddie Keogh (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Serieleder Chelsea og manager José Mourinho troner soleklart øverst i Premier League etter 2-0-seieren hjemme mot byrival Arsenal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målene ble satt inn av Eden Hazard og Diego Costa i en kamp som ble utsatt i 15 minutter fordi bortesupportere tente bluss utenfor Stamford Bridge.

Igjen måtte Arsène Wenger innse at han ikke klarte å beseire rivalen Mourinho. I de tolv kampene som Mourinho har ledet Chelsea mot Arsenal, har han vunnet syv, mens de fem siste har endt uavgjort.

– Det var en jevn kamp. Men Chelsea har en økonomisk styrke vi ikke har, og den ble avgjørende da spillere som Hazard og Costa avgjorde kampen, mener franskmannen.

– Det var en vanskelig kamp, og de startet bedre enn oss. Men kampen kunne vært over om det hadde blitt gitt rødt kort da vi fikk straffe før pause, sa Mourinho.

Les også: Suveren De Gea stoppet Everton

Fikk tilsnakk

At de to managerne ikke er verdens beste venner er velkjent. De har tidligere vært i tottene på hverandre både i mediene og underveis i kamper. Etter 20 minutter av lokaloppgjøret barket de to sammen på sidelinjen. Wenger var misfornøyd med en dommeravgjørelse og fikk tilsvar fra Mourinho. Da reagerte Wenger med å dytte borti portugiseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er to tekniske områder, ikke ett. Han kommer over i min. Om det var for å gi en beskjed til en spiller hadde det vært greit, men når det er for å presse dommeren til å gi et rødt kort, er det ikke greit. Jeg føler ikke det styrker hans image som en som ønsker fair play, mener Mourinho.

– Jeg gikk ut av det tekniske området fordi jeg var misfornøyd med taklingen og ville se hva som skjedde. Så sto noen foran meg og det var det. Mer vil jeg ikke si, sa Wenger om episoden, og la til at han mente tre Chelsea-spillere var heldige som ikke ble utvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge fikk tilsnakk av dommeren, som ga klar beskjed om at neste episode ville sende dem på tribunen. Like etter måtte Chelsea-keeper Thibaut Courtois byttes ut. Belgieren hadde tidligere i kampen fått en smell i hodet, og den gjorde at han ikke klarte å fortsette kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fàbregas i fokus

Oppgjøret manglet heller ikke sportslige høydepunkter. Etter 27 minutter driblet Eden Hazard seg elegant gjennom Arsenal-forsvaret, før han ble lagt i bakken av Laurent Koscielny. Straffesparket var soleklart, og Hazard trillet straffesparket sikkert i mål.

I annen omgang ropte Arsenal på straffespark. Den tidligere Arsenal-spilleren Cesc Fàbregas blokkerte et skudd fra Jack Wilshere med armen, men dommeren vinket spillet videre.

Etter 78 minutter leverte toppscorer Diego Costa en flott scoring etter en fantastisk pasning fra nettopp Fàbregas. Langpasningen åpnet hele forsvaret for Costa, som løp fra to forsvarere og lobbet ballen elegant over Wojciech Szczesny og i mål.

Da hadde ikke Arsenal mer å svare med. Seieren betyr at Chelsea har en fem poengs luke på tabelltoppen. Arsenal ligger på 7.-plass med sine ti poeng. (©NTB)