Suveren De Gea stoppet Everton

Radamel Falcao noterte seg for sin første scoring for Manchester United da han la på til 2-1 for rødtrøyene hjemme mot Everton i Premier League søndag. Foto: Phil Noble (Reuters)

Manchester United-keeper David de Gea (23) fikk mye å gjøre i 2-1-seieren over Everton søndag. Flere vanvittige redninger gjorde at rødtrøyene dro seieren i land.

De Gea hadde ikke voldsomt mye å gjøre i løpet av de første 45 minuttene på Old Trafford. På overtid av omgangen fikk han imidlertid testet seg, da vanligvis sikre Leighton Baines skulle ta straffe. Den reddet den spanske målvakten.

Derfra og ut ble kampen et eventyr for De Gea. Etter at Radamel Falcao hadde gitt United ledelsen med sin første scoring for klubben etter en drøy time, vartet sisteskansen opp med flere matchvinnende redninger. Spesielt viste han styrke ved å redde en god avslutning fra costaricaneren Bryan Oviedo på overtid.

– Vi spilte en god kamp. I første omgang hadde vi ballen mye og scorer et fint mål. Senere presset de oss og fikk noen sjanser som jeg reddet. Vi er fornøyde. Forsvarsfireren gjorde en god jobb i dag, sa De Gea beskjedent i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Di María sentral

United gikk av banen med sin tredje strake hjemmeseier i Premier League denne sesongen. Det gjør at rødtrøyene, tross sin elendige bortestatistikk (0-2-1), ligger helt i toppsjiktet på tabellen. Etter seieren har United foreløpig kontroll på 4.-plassen.

Di María assisterte Falcaos mål, men spilte selv hovedrollen da vertene tok ledelsen etter 27 minutter. Før Falcao avgjorde med 2-1-målet hadde Baines rettet opp sin straffemiss, da han etter 55 minutter plasserte ballen på hodet til Steven Naismith, som utlignet til 1-1.

Den scoringen var imidlertid De Gea sjanseløs på.

Bunnstrid

Everton imponerte med sin 5.-plass i Premier League forrige sesong. I år er det foreløpig mange nedturer å spore for de blå. Etter 1-2 for United er de på en foreløpig 17.-plass.

Everton har bare vunnet én kamp denne sesongen. Liverpool-laget står nå med tre kamper uten seier i Premier League. 1-2-tapet for United var likevel blåtrøyenes første bortetap for sesongen.

Likevel er ikke situasjonen bekmørk for Everton. I europaligaen har laget startet godt. 1-1 mot Krasnodar og 4-1-seier over Wolfsburg har gitt en solid start.