Welbecks første hattrick ga storseier

Arsenals Danny Welbeck scoret sitt første hat trick som senior da Arsenal slo Galatasaray med 4-1 i mesterligaen onsdag. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Danny Welbeck herjet med tyrkiske Galatasaray og scoret sitt første hattrick på seniornivå onsdag. Arsenal vant 4-1 i mesterligaens gruppe D.

Arsenal slo dermed tilbake etter å ha tapt 0-2 borte for Borussia Dortmund i den første kampen for 14 dager siden.

Welbeck ble sett på som en av sommerens mest interessante overganger da han gikk fra Manchester United til Arsenal i august. Han han sto med ett mål på tre kamper i Premier League, men mot tyrkiske Galatasaray slo han til så det monnet. På åtte minutter i 1. omgang nettet han to ganger for The Gunners.

Alexis Sánchez ville også være med på moroa før pause og økte til 3-0.

Syv minutter etter pause økte Welbeck til 4-0 og fullførte sitt første hattrick som senior. Han ble den sjette briten som har scoret tre mål i en mesterligakamp.

Brukte farten

– Danny Welbeck viste frem sine goalgetterengenskaper og var mer aggressiv. Hans store fart gjør at han får nok god nok tid til avslutningene sine. Denne gangen brukte han farten sin over hele banen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Etter en times spill måtte Arsenals sisteskanse Wojciech Szczesny ty til ulovligheter og felte en Galatasaray-spiller på vei gjennom. Det endte med utvisning og påfølgende straffe. Bürak Yilmaz var sikker eksekutør.

Ny seier for Dortmund

Borussia Dortmund tok en ny, stødig seier i mesterligasammenheng onsdag. Denne gangen med 3-0 borte mot belgiske Anderlecht.

Ciro Immobile har vært nyttig for Dortmund-laget. Onsdag kveld var ikke noe unntak, og etter fire minutter var den italienske landslagsspissen frempå og gjorde 1-0 for gjestene.

Adrián Ramos økte til 2-0 etter 69 minutter og fastsatte sluttresultatet til 3-0 ti minutter senere. Dermed er det tyske laget, som har slitt i hjemlig serie (12.-plass), ubeseiret i årets mesterliga.