Sarpsborg knuste Sogndal

Sarpsborg knuste Sogndal 3-1 i eliteserien i fotball søndag. Sogndal står nå elleve kamper uten seier i ligaen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sogndal hadde lite å stille opp med da de gjestet Sarpsborg. Bunnlaget måtte se seg slått 3-1 av Brian Deanes mannskap.

Sogndal reiste til Sarpsborg uten å ha vunnet på ti kamper i eliteserien, noe som har ført laget til en 15.-plass og nedrykksplass på tabellen. Sarpsborg utvidet rekken til elleve kamper.

– Vi spiller med spente muskler og ser litt trøtte ut, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til C More etter kampen.

Også Sarpsborg har vært i dårlig form og hadde ikke vunnet på fem kamper før seieren mot Sandnes Ulf i forrige runde.

Søndagens hjemmelag søkte derfor etter å spille på seg ytterligere selvtillit foran semifinalen i cupen mot Odd torsdag.

Sjanseløs

Nettopp det klarte vertene mot Sogndal. Gjestene startet riktig nok bra, men hjemmelaget tok raskt over. De kom ikke til de store sjansene i første omgang, men fikk en viktig scoring like før pause.

– Jeg er så fornøyd med innsatsen i første omgang. Den var fantastisk. Det var prestasjonen da som gjorde at vi vant kampen, sa Deane.

Islandske Gudmundur Thórarinsson fikk kjæle med ballen på høyresiden før han la et flott innlegg på hodet til danske Oliver Feldballe. Han headet ballen til spissen Alejandro Castro, som hadde posisjonert seg fint alene på hjørnet av femmeteren. Han fikk en enkel jobb med å sende Sarpsborg i føringen.

Avgjorde tidlig

I annen omgang gjorde Sarpsborg kort prosess. Målet fra første omgang ga spillerne nye krefter. Etter 52 minutter satte høyreback Claes Phillip Kronberg fart fremover før han spilte ballen til Feldballe. Midtbanespilleren dundret den i mål i nærmeste hjørne. Sogndal-keeper Mathias Dyngeland burde trolig avverget scoringen.

Fem minutter senere var vertene igjen på farten. Feldballe vendte av en Sogndal-spiller før han spilte fri Bojan Zajic. Serberen sendte et skudd av gårde som traff et motstanderbein slik at ballen gikk i en bue over målvakt Dyngeland.

Sogndal satte inn en liten sluttspurt. Etter 83 minutter reduserte Mahatma Otoo. Bortelaget presset på etter målet, og hjemmelaget virket nervøst. De fikk derimot kontroll etter hvert.

Det endte 3-1 til Sarpsborg, som vant helt fortjent og skaffet seg viktig selvtillit inn mot den viktige semifinalen.

– Guttene har jobbet veldig hardt på trening. Målene vi scoret var førsteklasses. Innsatsen til spillerne imponerer meg, sa Deane.