United slapp inn fem mål i hysterisk PL-kamp

Esteban Cambiasso utlignet til 3-3 i en målfesten der Leicester slo Manchester United 5-3. Foto: Darren Staples / NTB scanpix.

Manchester United ledet 3-1 borte mot Leicester søndag, men raknet helt. Med fire mål på 21 minutter snudde «revene» til 5-3-seier.

Robin van Persie headet inn 1-0 for United etter 13 minutter etter flott innlegg fra Monaco-innleide Radamel Falcao. Rekordkjøpet Angel Di Maria viste pur klasse da han løftet inn 2-0 med venstrefoten etter samspill med Wayne Rooney tre minutter senere.

Nyopprykkede Leicester, som sto med kun én seier tidligere i sesongen, reduserte umiddelbart da Leonardo Ulloa umarkert kunne heade inn et innlegg fra James Vardy.

Vardy involvert i alt

De fleste trodde på United-seier da Ander Herrera, også han hentet i sommer, økte til 3-1 med en styring på avslutning fra Di Maria etter 57 minutter. Så ble det fullstendig sirkus. Vardy ble felt av Rafael og fikk straffespark, som David Nugent brukte til å sette inn 2-3 etter 62 minutter. To minutter senere skjøt argentinske Esteban Cambiasso inn 3-3 fra 15 meter.

United var rystet, og da Juan Mata mistet ballen etter 79 minutter, stormet Leicester i angrep. Ritchie de Lae fant Vardy, som iskaldt sendte ballen forbi David de Gea i bortelagets mål.

Fire minutter senere ble det straffespark igjen til Leicester. Tyler Blackett felte Vardy og ble utvist. Ulloa gjorde ingen feil og satte inn 5-3 i en utrolig fotballkamp. For første gang i Premier League-historien slapp Manchester United inn fem mål mot et nyopprykket lag.

Ikke friskmeldt

Manchester United sto med ni strake seirer mot Leicester, og ti uten tap. Sist Leicester vant mot United var da Tony Cottee ordnet 1-0 på Old Trafford i januar 1998.

Faktisk hadde Leicester scoret bare ett mål mot United i PL-sammenheng siste åtte møter. Ikke siden 1985 hadde revene vunnet hjemme mot de rødkledde.

Ulloa har scoret fem mål på fem kamper for Leicester etter sommerens overgang fra Brighton.

Manchester United ble av mange friskmeldt etter 4-0-seieren mot QPR. Det viste seg noe forhastet. Nå har laget fem bortekamper uten seier. Det er verste trend siden 2001.