Godset straffet Glimt

Strømsgodset kunne juble for tre poeng på Aspmyra lørdag. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix.

En utvisning allerede etter fire minutters spill ble helt avgjørende da Strømsgodset tok en etterlengtet 4-0-seier mot Bodø/Glimt i eliteserien lørdag.

Drammenserne hadde tre strake tap før lørdagens kamp og hungret naturlig nok etter en seier. Ikke rart smilene var brede i Godset-leiren da tre poeng var i boks.

– Vi hadde ikke regnet med å vinne 4-0, men når de får det røde kortet og vi scorer så tidlig, blir det tøft for dem, sa Martin Ødegaard til Avisa Nordland etter kampen.

15-åringen var tilbake i Godsets startoppstilling og gjorde en meget god kamp.

– Det er utrolig viktig å komme inn i en god periode igjen nå. Vi har tre dårlige kamper bak oss, men etter en god treningsuke hadde vi mye selvtillit med oss inn mot kampen, sa Ødegaard.

Drama fra start

Allerede etter fire minutters spill ble det dramatikk på Aspmyra lørdag. Et godt Godset-angrep endte med at Glimt-stopper Vieux Sané stoppet ballen med hånden i feltet.

Dommer Brage Sandmoen trakk fram det røde kortet og tildelte i tillegg gjestene straffe. Den satte Thomas Sørum sikkert i mål.

Og nettopp Sørum skulle bli en sentral mann for Godset. Etter 11 minutter fikk den tidligere Sverige-proffen en kjempesjanse til å doble ledelsen, men avslutningen på Iver Fossums gode innlegg ble stoppet av Glimt-keeper Pavel Londak.

Martin Ødegaard markerte seg med et strålende gjennomspill til Sørum etter 21 minutters spill, men igjen gjorde keeper Londak seg stor og avverget.

Etter drøye halvtimen var selv Londak utspilt, men da avverget Ruben Imingen baklengs for hjemmelaget ved å klarere Sørums gode avslutning på strek.

Bodø/Glimt var også farlig frampå ved et par anledninger, som da Moustapha Ndiaye headet rett på keeper etter et strålende innlegg av Daniel Berntsen rett før pause. Men det skulle bli Godsets dag i nord.

Økte tre ganger

Tilfeldig var det heller ikke at Thomas Sørum sto bak 2-0 kvarteret ut i annen omgang. En strålende Martin Ødegaard sto igjen bak gjennomspillet, og alene med Londak fikk Sørum to sjanser. Den siste satte han i mål.

Åtte minutter før slutt satte Iver Fossum inn 3-0 da han fikk stå alene foran Glimt-keeper Londak, før innbytter Flamur Kastrati fastsatte resultatet til 4-0 rett før slutt.

– Jeg synes vi gjorde et ærlig forsøk fram til 0-2. Vi skapte muligheter, men fikk ikke ballen i mål, oppsummerte Bodø/Glimts Trond Olsen etter kampen.

At det ikke ble flere mål på Aspmyra, skal uansett hjemmelaget være mest fornøyde med. Både nevnte Sørum og lagkamerat Bismark Adjei-Boateng hadde gigantiske muligheter i annen omgang til å gjøre seieren enda større.