Dortmund kjørte over Arsenal

Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter å ha gjort 2-0 kort etter pause på hjemmebanemot Arsenal i mesterligaen tirsdag. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / NTB scanpix.

Arsenal fikk en dårlig start på sitt mesterligaspill med 0-2-tap for Borussia Dortmund i gruppe D tirsdag.

Arsène Wengers mannskap kunne fort ha gått på en større nederlag mot et solid og kontringssterkt Dortmund-lag. Wenger er en ringrev i mesterligasammenheng, men laget hans hadde lite å bidra med i Dortmund tirsdag kveld.

Henrikh Mikhitaryan skulle hatt straffe tidlig i kampen, men fikk i stedet gult kort for filming av dommeren. Det var en meget tvilsom avgjørelse.

I en relativt sjansefattig innledning var det hjemmelaget som var nærmest scoring. Pierre-Emerick Aubameyangs og Dortmunds første forsøk gikk derimot rett i magen på Arsenals målvakt Wojciech Szczesny.

Kort etter hadde Mikhitaryan en flott mulighet fra kort hold, men en Arsenal-fot fikk sendt ballen vekk.

Solo-raid

Helt mot slutten av omgangen fikk italieneren Ciro Immobile satt inn det forløsende målet fra spiss vinkel. Han fikk gå uhindret alene gjennom et nølende Arsenal-forsvar.

Etter 48 minutter satte Aubameyang inn 2-0-målet som punkterte kampen. Per Mertesacker fikk problemer da Dortmund-spilleren i kom i fart. Han nærmest snublet ballen i mål.

Utover i annen omgang hadde Immobile, Aubameyang og Mikhitaryan gode muligheter til å øke ledelsen.

Danny Welbeck var nær en redusering med kvarteret igjen å spille, men nærmere kom ikke «The Gunners» mål.

Likevel må Arsenal ved siden av Dortmund være favoritter til å ta seg videre til cupspillet fra gruppen.

Uavgjort

I den andre kampen i gruppen tok belgiske Anderlecht ledelsen borte mot Galatasaray fra Tyrkia. Dennis Praet så ut til å bli matchvinner med sitt mål etter 52 minutter i Istanbul, men Bürak Yilmaz reddet 1-1 og det ene poenget for Galatasaray på overtid.