Overtidsstraffe frelste rustent Liverpool

Javi Manquillo og Milan Borjan spilte hovedroller da mesterligakampen på Anfield ble avgjort i Liverpools favør. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix.

Et straffespark på overtid, rett etter at gjestene hadde utlignet, ga Liverpool 2-1-seier over lille Ludogorets i sitt mesterligacomeback.

Dani Abalo så ut til å ha sikret de bulgarske gjestene poeng på Anfield, men et unødvendig tilbakespill, en dårlig berøring fra keeperdebutant Milan Borjan og hans klønete felling av Javi Manquillo ga Steven Gerrard sjansen til å bli matchvinner fra 11-metersmerket. Det var en seier som satt veldig langt inne.

I samme gruppe viste tittelforsvarer Real Madrid hvordan de store gutta gjør det med 5-1-seier over Basel med scoringer av Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodríguez og Karim Benzema etter et tidlig selvmål av gjestene.

Liverpool har vært uten mesterligafotball de fire siste sesongene og spilte tirsdag sin første kamp i turneringen på 57 måneder. Ludogorets fra Bulgaria, som spilte mesterligakamp for første gang i klubbens historie, burde gitt rødtrøyene en myk start. Men slik ble det ikke.

Nær sensasjon

Hjemmelaget presset på, men slet med å bryte ned gjestenes skadereduserte forsvar. Den canadiske landslagskeeperen Borjan, som ble hentet inn i siste liten etter skader og suspensjon, hadde stort sett god kontroll bakerst.

Mens mesterligarusten knaste i Liverpools lagmaskineri, fikk debutantadrenalinet Ludogorets-spillerne til å finne uante krefter. I det 72. minutt slo Marcelinho tunnel på Mamadou Sakho og spilte Roman Bezjak alene gjennom. Hans skudd var utenfor Simon Mignolets rekkevidde, men traff stolpen og spratt ut igjen.

Det var kampens til da største sjanse på Anfield, og publikum hadde grunn til å frykte det verste.

Ti minutter senere tordnet mesterligajubelen omsider igjen på den tradisjonsrike arenaen. En Ludogorets-forsvarer hadde to sjanser til å klarere, men utnyttet dem ikke, og Mario Balotelli hogg til. Åtte minutter senere ble det stille da Abalo utnyttet svakt forsvarsspill og trillet ballen inn til 1-1, men dramaet var ikke over med det.

Kort prosess

I Madrid nyttet tittelforsvarer Real Madrid sjansen til å reise seg etter en skuffende sesongstart i hjemlig serie. Etter tre mål på seks minutter var alt avgjort da det sto 4-0 nesten ti minutter før pause.

Første spiker i Basel-kista var et selvmål av Marek Suchy før det var spilt et kvarter. Innlegget kom fra Nacho etter flott samspill med James Rodríguez, og Suchy kom seg ikke unna.

Etter en halv time tok kampen virkelig fyr. Først ble Gareth Bale spilt nydelig gjennom av Luka Modric, vippet ballen over keeper og sendte den i tomt mål. Så økte Cristiano Ronaldo etter forspill av Modric og Bale, før Rodriguez satte inn en keeperretur etter skudd fra Karim Benzema.

Derlis Gonzalez scoret et trøstemål for Basel, men Benzema fastsatte resultatet i annen omgang. (©NTB)