Brann slapp med skrekken

Eliteserien fotball, Brann - Sandnes Ulf, 2-1 ved Branns Amin Askar i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandnes Ulf på Brann stadion fredag kveld. Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)

To kjappe mål etter en drøy times spill ga Brann pusterom og 3-1-seier i årets første hjemmekamp mot nyopprykkede Sandnes Ulf.

Fakta om kampen:

Eliteserien fotball menn fredag:

Brann – Sandnes Ulf 3-1 (1-1)

11.585 tilskuere

Mål: 1-0 Rodolph Austin (str. 12), 1-1 Kamal Saaliti (20), 2-1 Amin Askar (60), 3-1 Kim Ojo (62).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier IL.

Gult kort: Rodolph Austin, Brann, Anel Raskaj, Edier Frejd, Sandnes Ulf.

Lagene:

Brann (4-2-3-1): Hannes Halldorssón – Birkir Mar Sævarson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Erdin Demir – Rodolph Austin, Tomasz Sokolowski (Fredrik Haugen fra 46.) – Amin Askar, Fredrik Nordkvelle (Chukwuma Akabueze fra 85.), Erik Mjelde – Kim Ojo (Oumar Niasse fra 90.).

Sandnes Ulf(4-4-2): Bo Andersen – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Harald Vindenes – Andreas Ulland Andersen, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson (Andreas H. Westlye fra 78.) – Kamal Saaliti (Tommy Høiland fra 71.), Gilles Mbang Ondo (Fredrik Torsteinbø fra 78.).

Gjestene yppet seg og var best før pause, men Brann slo kraftig tilbake etter at Gilles Ondo hadde misbrukt en gigantsjanse til å sende Ulf i føringen tidlig i annen omgang. Amin Askar og Kim Ojo scoret hvert sitt mål i løpet av to minutter og laget feststemning i Bergen.

Sandnes Ulf startet kampen aggressivt og spilte Brann ut av stilen, men kanskje ble det en anelse for ufint da Harald Vindenes la Askar i bakken i eget felt etter 11 minutter. Straffesparket var soleklart, og midtbaneterrieren Rodolph Austin satte ballen trygt i mål fra 11-meteren.

Åtte minutter senere hadde gjestene slått tilbake i vestlandsoppgjøret. Fjorårets toppscorer i Sandnes, Kamal Saaliti, headet inn et godt innlegg fra Andreas Ulland Andersen. Sistnevnte herjet med Branns venstreside hele førsteomgangen.

Sandnes Ulf hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen, men i stedet var det Brann og Askar som skulle få uttelling i kampens 60. minutt. Den tidligere Fredrikstad-spilleren var god og heldig da han skjøt forbi Bo Andersen, men en lei sprett på ballen satte målvakten ut av spill.

Ojo økte ledelsen på vakkert vis to minutter senere. Spissen fikk god tid og avsluttet med en flott chip alene med Andersen. 3-1-seieren ga Brann årets første trepoenger og en solid oppreisning etter bortetapet for Rosenborg i første serierunde.

I tilleggstiden ble Tommy Høiland trolig snytt for straffespark da han ble spilt alene igjennom med Brann-keeper Hannes Halldorsson. Høiland ble hektet og gikk rett i bakken, men dommer Kristoffer Helgerud svarte med å gi angriperen gult kort for filming.