Young og Hernandes ordnet United-seier

Wayne Rooney og Manchester United vant 2-0 i Amsterdam torsdag. Foto: Reuters

Manchester United er på vei mot åttedelsfinale i europaligaen etter 2-0-seier borte mot Ajax torsdag.

Fakta europaligaen fotball:
Europaligaen fotball menn torsdag, 16-delsfinaler 1. kamp:

Lokomotiv Moskva (Russland) – Athletic Bilbao (Spania) 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Iker Muniain (36), 1-1 Denis Glusjakov (61), 2-1 Felipe Caicedo (71).

Ajax (Nederland) – Manchester U. (England) 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Ashley Young (60), 0-2 Javier Hernandez (85).

Alkmaar (Nederland) – Anderlecht (Belgia) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Adam Maher (35).

Lazio (Italia) – Atlético Madrid (Spania) 1-3 (1-2)

Mål: 1-0 Miroslav Klose (19), 1-1 Adrian Lopez (25), 1-2 Falcao (37), 1-3 Falcao (63).

Legia Warszawa (Polen) – Sporting Lisboa (Portugal) 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Jakub Wawrzyniak (37), 1-1 Daniel Carrico (60), 2-1 Januz Gol (79), 2-2 André Santos (90).

Salzburg (Østerrike) – Metalist Kharkiv (Ukraina) 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Taison (1), 0-2 Jonathan Cristaldo (37), 0-3 Cristaldo (41), 0-4 Marko Deviz (90)

Viktoria Plzen (Tsjekkia) – Schalke (Tyskland) 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Vladimir Darida (22), 1-1 Klaas-Jan Huntelaar (75).

Hannover (Tyskland) – Brugge (Belgia) 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Maxime Lestienne (51), 1-1 Artur Sobiech (73), 2-1 Jan Schlaudraff (str. 80).

Mohammed Abdellaoue spilte 37 minutter for Hannover. Tom Høgli var ubenyttet reserve for Brugge.

Porto (Portugal) – Manchester C. (England) 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Silvestre Varela (27), 1-1 Alvaro Pereira (selvmål, 55), 1-2 Sergio Agüero (84)

Steaua Bucuresti (Romania) – Twente (Nederland) 0-1 (0-0)

Mål: 0.1 Joshua John (53).

Stoke (England) – Valencia (Spania) 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Mehmet Topal (36).

Trabzonspor (Tyrkia) – PSV Eindhoven (Nederland) 1-2 (1-2)

Mål: 0-1 Tim Matavz (6), 0-2 Ola Toivonen (11), 1-2 Olcan Adin (33).

Udinese (Italia) – PAOK (Hellas) 0-0

Wisla Krakow (Polen) – Standard Liège (Belgia) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Gohi bi Cyirac (str. 28), 1-1 Tsvetan Genkov (88).

Rødt kort: Michael Czekaj (27), Wisla Krakow.

Etter en målløs 1. omgang kunne Ashley Young og Javier Hernández sette inn målene som trolig sender engelskmennene videre. Ifølge BBC har ikke United spilt i europaligaen (UEFA-cupen) siden 1995. I neste runde venter vinneren av Lokomotiv Moskva og Athletic Bilbao.

– Jeg er fornøyd med resultatet, sa manager Alex Ferguson.

Manchester United innledet forsiktig og før pause var ikke laget noe imponerende skue.

Ordinær prestasjon

David de Gea i United-målet måtte blant annet i aksjon for å stoppe et skudd fra Siem de Jong.

Etter hvilen ble det langt mer fart på bortelaget. Ashley Young ordnet ledelse etter en knapp time. Umarkert fikk han ballen til venstre i boksen, dro seg innover og med høyrefoten sendte han ballen mellom beina på Ajax-målvakt Kenneth Vermeer. Fem minutter før slutt kunne Javier Hernández doble ledelsen etter fint samspill med Wayne Rooney.

– En ordinær prestasjon av oss. Vi spilte ikke opp mot vårt beste, men hevet oss i 2. omgang og fortjente seieren, sa Ferguson.

God mulighet

Han ville ikke garantere avansement, men mye rart må skje på Old Trafford dersom rødtrøyene skal rote vekk plassen i åttedelsfinalen.

– Dette gir oss en god mulighet. Vi tar ingenting for gitt, men hjemme på Old Trafford så vet vi at vi har en god mulighet til å gå videre, sa skotten.

Seieren var fullt fortjent, men skår i gleden for United var skaden på Antonio Valencia. Han måtte ut med skade i sluttminuttene. Kantspilleren pådro seg en hamstringskade og er trolig ute av spill i fire uker.

Citys snudde

Manchester City havnet bakpå borte mot Porto etter at Silvestre Varela ga hjemmelaget ledelsen etter en knapp halvtime, men engelskmennene hevet seg i 2. omgang og snudde til seier.

Alvaro Pereira satte ballen i eget nett etter 55 minutter, mens innbytter Sergio Agüero ble den store helten da han fremspilt av en uselvisk Yaya Toure kunne sette ballen i nettet bak Helton seks minutter før slutt.

Mohammed Abdellaoue måtte ut med skade etter 37 minutter da Hannover snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Brugge. Maxime Lestienne ga belgierne ledelsen tidlig i 2. omgang, men Artur Sobiech og Jan Schlaudraff (straffe) sikret hjemmeseier. Tom Høgli var ubenyttet innbytter hos Brugge.

Et mektig skudd fra Mehmet Topal sørget for at Valencia vant 1-0 borte mot Stoke.