- Gaddafi ville kjøpe Malmö FF

- Gaddafi ville kjøpe Malmö FF

– Gaddafi ville kjøpe Malmö FF

Den svenske forfatteren Lars Tisell hevder i sin nye bok at den libyske eksdiktatoren Muammar Gaddafi ønsket seg kontroll over fotballklubben Malmö.

En europacupkamp mellom Malmö og Monaco i 1978 kunne endret den skånske storklubbens historie på en måte som få nok har forestilt seg. Laget fra Allsvenskan var nemlig i kikkerten til Muammar Gaddafi.

– Han var så imponert over Malmö FF at han snakket om å kjøpe hele laget. Han ble forelsket i deres måte å spille på, sier Tisell ifølge Expressen.

64-årige Tisell har jobbet som frilansjournalist i Afrika, og han møtte Gaddafi like etter at sistnevnte overtok makten i Libya i 1969.

Les også: Toppmodell sparket etter Gaddafi-romanse

Først ble Gaddafi fascinert av svenskens kunnskaper om travhester, og Tisell ble senere invitert inn i teltet til den tidligere diktatoren.

– Han spurte om jeg var interessert i andre sportsgrener og vi begynte å snakke om fotball. Fem minutter senere ble jeg bedt på te og kaker i teltet hans. Så begynte han å snakke om visjonene sine, forteller Lars Tisell.

Gaddafi hadde angivelig snakket med fyrst Rainier av Monaco, som hadde sett en oppgjøret mellom Malmö og Monaco.

– Gaddafi spurte nærmest direkte. Monsieur Tisell, hvor mye tror du at de vil ha for laget? Ja du, sa jeg. Det kom kjapt, monsieur Gaddafi. Jeg elsker fotball av hele mitt hjerte, men jeg kan ikke gi deg noen tall. De økonomiske sidene har jeg ingen kunnskaper om.

Forsidefoto: Reuters / Scanpix.

Les flere nyheter her

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.