Én Ullevaal-kamp = hel Bislett-sesong

TIL BISLETT: Her står Erik Langerud på Bislett sammen med superpatriot Finn Bjelke, i anledning at Lyn skifter hjemmebane foran neste sesong. (Foto: Scanpix).
TIL BISLETT: Her står Erik Langerud på Bislett sammen med superpatriot Finn Bjelke, i anledning at Lyn skifter hjemmebane foran neste sesong. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLyn betalte omtrent like mye for én kamp på Ullevaal som de eventuelt vil gjøre for hele sesongen på Bislett. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SISTE: Erik Langerud i Lyn opplyser at styremøtet som nå er i gang, kan ta lang tid. Det kan drøye til middnatt før man får en avklaring, og det er heller ingen garanti for at man får en avklaring rundt Lyns økonomiske situasjon i dag, sier han.

OSLO (ABC Nyheter): Fotballklubben Lyns økonomiske utfordringer har stått i kø denne sesongen og en av klubbens tyngre utgifter har vært leie av Ullevaal stadion.

Lyn har nå «kommet seg ut av avtalen» og dersom status etter dagens refinansieringsmøte viser at man kan drive videre, spiller Lyn sine hjemmekamper i 1. divisjon på Bislett neste sesong.

Les også: Trist Lyn-farvel med Ullevaal

Samme pris for én kamp

Og flyttingen betyr at klubben sparer et betydelig beløp i baneleie.

- For hele sesongen i Adeccoligaen betaler Lyn 150.000 kroner i baneleie, opplyser informasjonssjef i Idrettsetaten i Oslo kommune, Alise Davidsen, til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For flere kilder ABC Nyheter har vært i kontakt med, og som har kjennskap til avtaleforholdet mellom Ullevaal og Lyn, bekrefter at leien forbundet med landskamparenaen denne sesongen har ligget på i størrelsesorden 140-150.000 kroner per kamp.

Det betyr at Lyn betaler omtrent det samme for én kamp på Ullevaal som for hele sesongen på Bislett.

I både Eliteserien og 1. divisjon spilles det 15 hjemmekamper og i rene penger betyr det en besparelse på cirka to millioner kroner i bare ren leie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubbens direktør, Erik Langerud, vil ikke bekrefte summene, men medgir at Lyn sparer store penger på å flytte til hjertet av Oslo sentrum.

- Jeg ønsker ikke å gå ut med de nøyaktige tallene, men jeg kan si at det er millioner spart på å flytte til Bislett, sier Langerud til ABC Nyheter.

I tillegg til lavere baneleie på Bislett beholder også Lyn alle inntektene i forbindelse med kampene, både salgs- og reklameinntekter. Det skal ikke ha vært tilfellet på Ullevaal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Langerud slutter i Lyn

I dag faller avgjørelsen

Lyn skal i dag avgjøre om det er mulig å fortsette som klubb på toppnivå. Erik Langerud har tidligere uttalt at det ikke blir noen mellomløsning som å miste lisensen og bli flyttet ned til 2. divisjon.

Utgangspunktet før møtet er om klubben har grunnlag for fortsatt drift i Adeccoligaen, eller om de må gå til skifteretten og begjære oppbud.

- Stemningen er relativt avventende. Det er stor spenning skråstrek usikkerhet, sier Erik Langerud til ABC Nyheter.

Langerud, som har meddelt at han ikke blir med klubben videre, ønsker ikke å kommentere hvor mange millioner klubben mangler for at styret vil gå inn for fortsatt drift. Ifølge Lyn.no er det seks millioner kroner som mangler.

- Tallene beveger seg hele tiden. Det pågår mange prosesser, så det er vanskelig å kommentere det konkrete tallet. Men det er fortsatt betydelige summer som mangler, sier Langerud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvordan har det vært å jobbe den siste tiden?

- Vi fikk en ganske stor utfordring da NRK meldte at USI (Ullevål Stadion Idrett) hadde reddet oss fra konkurs. Da gikk lufta ut av ballongen, sier Langerud.

Kan bli overtid

At media ikke har vært like interessert i Lyn-prosessen den siste tiden, har imidlertid gjort arbeidet noe enklere. Langerud føler nå de har snudd hver stein.

- Det har vært greit å få jobbe litt uforstyrret. Og vi har brukt tiden godt. Men det er fair å si at det er et vanskelig arbeid, sier Lyn-sjefen, som avviser at én stor investor kan komme og redde klubben.

- Det er folk som kommer inn med betydelige summer. Men hvis vi klarer dette, er det en sum av alle gode krefter som løser problemene, sier Langerud.

Torsdag klokken 17.00 er fristen Langerud og resten av Lyn jobber mot. Men Lyn-sjefen utelukker ikke at det kan bli noe arbeid på overtid.

- Det kan godt tenkes at vi jobber ut i møtet, sånn som forrige gang, sier han til ABC Nyheter.