Molde valset over Vålerenga

<p5–1 og folkefest i jazzbyen etter snuoperasjon.</p

To scoringer av José Mota, to av Daniel Berg Hestad og en av Mame Biram Diouf bidro til at Molde storseiret over Vålerenga i kveld. Det sto 1–1 til pause. Trepoengeren brakte Molde til 9. plass på tippeligatabellen. Vålerengas to kamper lange seiersrekke er brutt. Oslo-klubben ligger på 6. plass.

Vålerenga innledet best. Martin Andresen spilte presist fri Mohammed Abdellaoue, som besørget 1–0-ledelse med en rolig avslutning.

Molde skapte en rekke sjanser, men utlignet først like før hvilen, ved José Mota. Etter at Vålerenga hadde avverget på streken, ble ballen sendt tilbake i feltet, hvor Mota dunket den i mål og utlignet til 1–1.

– Det er jo relativt jevnt i første omgang, hvor vi kommer godt i gang. Deretter blir vi litt for passive, det virker som vi venter på pausen, og så får de den scoringen. Og i annen omgang får de mange, mange brudd på oss, og kontrer oss rett og slett i senk, sa Vålerenga-sjef Martin Andresen til TV 2.

Ydmykelse

Molde spiste Vålerenga levende i annen omgang. på. Gjestene slet kraftig defensivt, og fikk det ikke enklere av at Molde angrep kontinuerlig – med stor vilje og entusiasme til å ta og øke ledelsen. Kaptein Daniel Berg Hestad klinket inn 2–1-målet via stolpen. Innbytter Mame Biram Diouf la på til 3–1 da en time var spilt, med en heading på åpent mål.

Molde fortsatte angrepsvillig sitt press mot Vålerenga, og da Daniel Berg Hestad økte til 4–1 like etter Dioufs nettkjenning, var kampen ettertrykkelig avgjort. Berg Hestads scoring kom på en heading etter et pent angrep. Den var hans fjerde seriescoring for året – og den fjerde mot Vålerenga. Molde-kapteinen scoret to også da Molde vant det omvendte oppgjøret på Ullevaal i vår.

Vålerenga hadde lite å by på. Kvarteret før slutt kompletterte Moldes brasilianer Mota ydmykelsen ved å score sitt annet mål for kvelden. Mota mottak ballen på første berøring, og sendte opp i høyre hjørnet på den annen.

Publikum ga stående trampeklapp og ble stående på tribunene etter at kampen var over. Slikt tilhører sjeldenhetene på Aker Stadion.

– Er for ustabile

På den avsluttende dagen for byens jazzfestival bygget Molde opp til fest. Trener Kjell Jonevret var storfornøyd.

– Det er sånne matcher man husker på når man sitter i gubbestolen en dag, sa han til TV 2.

Martin Andresen ville ikke deppe eller tolke stortapet som tegn på hverken det ene eller det andre. Vålerenga fikk en nesestyver etter to serieseire på rappen, men Andresen ville ikke høre snakk om noen kollaps.

Dette er ikke noe å bruke særlig mye tid på for oss. Vi er i bedre form, men som jeg har sagt hele tiden, er vi for ustabile. Vi får legge det bak oss og fortsette den gode trenden vi har hatt, med gode treninger og gode prestajoner i kamp, sa Andresen.

Kampfakta

Molde – Vålerenga 5-1 (1-1)

11.051 tilskuere

Mål: 0-1 Mohammed Abdellaoue (12), 1-1 José Mota (45), 2-1 Daniel Berg Hestad (48), 3-1 Mame B. Diouf (60), 4-1 Berg Hestad (63), 5-1 Mota (75).

Dommer: Per Ivar Staberg, Sunndal.

Gult kort: Daniel Berg Hestad, Vegard Forren, Aksel Berget Skjølsvik, Molde, Allan K. Jepsen, Jarl-André Storbæk, Martin Andresen, Vålerenga.

Lagene:

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad, Aksel Berget Skjølsvik (Brian Waltrip fra 83.), Toni Koskela – Mattias Moström (Mame Biram Diouf fra 26.), José Mota (Rune Ertsås fra 77.), Pape Pate Diouf

Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins – Jarl-André Storbæk, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan K. Jepsen – Daniel Fredheim Holm (Morten Berre fra 67.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic (Lars Iver Strand fra 46.) – Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue (Freddy dos Santos fra 79.)