Ap fram på ny måling

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at målingen spår et skifte.
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at målingen spår et skifte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap går fram 2,6 prosentpoeng og får 33,5 prosents oppslutning på Dagbladets aprilmåling. Høyre får sin laveste oppslutning på over ett år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vårt budskap om å få flere i arbeid og å skape nye arbeidsplasser og bedrifter, som har stoppet helt opp nå, og om at vi sier nei til skattekutt og viser hva vi vil bruke pengene til i stedet, har nådd fram, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Ipsos-målingen ble gjort etter partiets landsmøte forrige helg. Valgforsker Frank Aarebrot mener det er medieoppmerksomheten rundt partiets landsmøte som har gitt effekt på målingene.

Les også: Hareide fikk tilslutning til «plan A»

Rødt gjør sin beste måling noensinne med 3,9 prosent og er 0,1 prosentpoeng unna å bryte sperregrensa.

Senterpartiet går noe tilbake etter rekordmålingen i mars, men har fortsatt solid oppslutning fra 11,1 prosent.

Høyre får sin laveste oppslutning siden februar 2016 med 21,9 prosent. Det er en nedgang på 3,4 prosentpoeng fra måneden før.

Regjeringspartner Frp går fram 2,3 prosentpoeng til 12,9 prosent. Både Venstre, KrF og SV er over sperregrensa med henholdsvis 4,3 prosent, 4,9 prosent og 4,5 prosent.

Les også: - Jeg er redd Høyre vil selge Kåre Willoch!