Jensen til angrep på Støre i egen nyttårstale

TIL ANGREP: Siv Jensen gikk hardt ut mot Støre i sin nyttårstale
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre står for en mer liberal innvandringspolitikk enn forgjengeren og sår tvil om fremtiden til norsk oljenæring, mener Frp-leder Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Husk hva som er alternativet til Fremskrittspartiet i regjering. Det er Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. La meg være helt tydelig: Ap er Frps hovedmotstander i den kommende valgkampen. Og den kampen skal vi vinne, sa Jensen i en tale til partifeller som også ble overført på nettet, tirsdag kveld.

Store deler av talen gikk med til å angripe Støre, som i Jensens øyne er av et helt annet kaliber enn forgjengeren Jens Stoltenberg.

– Vi vet at Støre er noe annet enn Stoltenberg: Han er mer liberal i innvandringspolitikken, og han sår tvil om framtiden for norsk oljenæring, sa finansminister Siv Jensen.

Les også: Siv Jensen: – Oljefesten er over

– Desperate

Aps partisekretær Kjersti Stenseng svarer ved å vise til at partiet står for en «streng og rettferdig» innvandringspolitikk og bidro til tiltak da regjeringen «mistet kontrollen med tilstrømningen over Storskog» høsten 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det lover dårlig for valgkampen at Frp og Siv Jensen allerede begynner å bli desperate, sier Stenseng i en epost til NTB.

– Partiet har problemer med å håndtere rekordhøy ledighet og å svare for egne løftebrudd, som bensinpriser og bompenger, og prøver å avlede ved å komme med usanne angrep på Ap. Det er en kjent strategi, legger hun til.

Svensk skremmebilde

Siv Jensen varslet i sin tale at partiet går til valg på ytterligere innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken. Tidligere har hun vist til et behov for å skjerpe kravene til familiegjenforening, økt bruk av begrenset oppholdstillatelse for enslige mindreårige og hevet botidskrav.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En streng innvandringspolitikk er nøkkelen til å lykkes med integrering, slo Jensen fast, og trakk opp et svensk skremmebilde.

– Lovløse bydeler, indrejustis, vold og kriminalitet og gjengdannelser vitner om en totalt mislykket innvandrings- og integreringspolitikk, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Svenske tilstander er ikke et alternativ for Norge så lenge Fremskrittspartiet har noe vi skulle sagt.

Les også: Slik vil Støre forandre arbeidsmiljøloven

Vil ha oljesvar

Jensen benyttet også anledningen til å avkreve Støre et klart svar på hva han og Ap egentlig mener om oljeaktivitet i Lofoten, Senja og Vesterålen.

– Mener Støre fortsatt at oljen fortsatt skal bli liggende på havbunnen? Eller mener Arbeiderpartiet at vi ikke bør ha en oljeindustri i fremtiden? spurte hun.

– Fremskrittspartiet vil ha velferd og inntekter til skoler, sykehus, veier og politi, vi vil skape arbeidsplasser – derfor ønsker vi også velkommen oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja, slo hun fast.

I denne stortingsperioden har Venstre og KrF satt en stopper for konsekvensutredning av oljevirksomhet i disse områdene. På rødgrønn side står SV hardt på vernelinjen.

Stenseng peker på at Jensen har sittet tre og et halvt år regjering uten å åpne disse områdene.

– Ap skal ta stilling til dette spørsmålet på vårt landsmøte til våren, sier hun.