Pollestad om Telenor: Næringsministeren må få klarhet

Geir Pollestad (Sp) ber næringsminister Monice Mæland få klarhet i striden i Telenor-ledelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Geir Pollestad (Sp) ber næringsminister Monice Mæland få klarhet i striden i Telenor-ledelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Monica Mæland (H) må få klarhet i om det er et dårlig forhold mellom styreleder, styret og konsernledelsen i Telenor, mener Geir Pollestad (Sp), lederen av næringskomiteen på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mæland må be styreleder Gunn Wærsted informere henne om situasjonen i selskapet, mener han.

– Næringsministeren må få klarhet i om det per i dag er et dårlig forhold mellom styreleder og styret og styreleder og konsernsjef, sier Pollestad til NTB.

Bakgrunn: VG: Styret i Telenor hasteinnkalt

Ifølge Dagens Næringsliv har Wærsted gitt konsernsjef Sigve Brekke beskjed om at hun mangler tillit til ham. Men Wærsted skal ikke ha fått styret med seg. Dersom dette stemmer, er det alvorlig, mener Pollestad.

– Vi kan ikke godta at det i et så viktig selskap er mistillit eller dårlig stemning mellom ledelsen og styringsorganer i selskapet, sier Pollestad.

Stortingspolitikeren vil ikke svare på om både Wærsted og Brekke kan bli sittende dersom de ikke har tillit til hverandre.

– Det er en ugunstig situasjon, men jeg ønsker ikke å spekulere på om noen skal eller må gå. Men jeg mener statsråden må forholde seg til styreleder og få avklart hva som er situasjonen i Telenor i dag. Det er fortrinnsvis styrets oppgave å rydde opp, men næringsministeren har definitivt et ansvar, sier han.

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Les også:

Varsler 906 millioner kroner i gebyr til Telenor

Telenor og Telia krangler om millionregning

Halvert driftsresultat for Telenor