Åtte års fengsel for smugling av metamfetamin

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En litauer er dømt til åtte år og tre måneders fengsel for å ha forsøkt å smugle 22 kilo metamfetamin til Norge. Manglende ressurser gjorde at politiet ikke tok opp jakten på bakmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

49-åringen ble stanset i en rutinekontroll på Svinesund på formiddagen 28. oktober 2015. Tollerne fant drøyt 22 kilo metamfetamin i til sammen 22 pakker skjult i konstruerte hulrom bak støtfangerne på bilen.

– Det dreier seg om et meget betydelig antall brukerdoser og partiet hadde en meget stor verdi på det illegale markedet. Tiltalte anses å ha handlet ut fra eget profittmotiv, skriver tingrettsdommer Svein Magnussen i dommen.

Mannen har benektet kjennskap til narkotikaen. Han forklarte i Halden tingrett at han skulle til Norge for å hjelpe en venn med kjølesystemet i et vogntog. Retten festet ikke lit til forklaringen, men ga ham noen måneders strafferabatt fordi han i utgangspunktet viste vilje til å samarbeide med politiet for å pågripe mottakere.

Politiet hadde imidlertid ikke ressurser til å gjennomføre noen aksjon, noe retten er svært kritisk til:

– Retten bemerker at det er uheldig at manglende ressurser gjør at politiet tidlig må sette strek når det gjelder forsøk på å få pågrepet navngitte bakmenn i utlandet, skriver Magnussen.

Les også:

Sju års fengsel for narkosmugling

Mange tatt for smugling av valuta

Smuglerbiler stjålet fra politiets lager