Keeperstunt sendte Juventus ut

Hans-Jürg Butt feiret med lagkameratene etter seieren mot Juventus.

<pBayern München slet borte mot Juventus, men keeper Hans-Jörg Butt visste råd. Han var med på å sende den italienske klubben ut av mesterligaen.</p

Mesterligaen fotball menn, gruppespillet, 6. og siste runde tirsdag:
Gruppe A:
Juventus (Italia) – Bayern München (Tyskland) 1-4, Maccabi Haifa (Israel) – Bordeaux (Frankrike) 0-1.
Gruppe B:
Besiktas (Tyrkia) – CSKA Moskva (Russland) 1-2, Wolfsburg (Tyskland) – Manchester U. (England) 1-3.
Gruppe C:
Marseille (Frankrike) – Real Madrid (Spania) 1-3, Zürich (Sveits) – Milan (Italia) 1-1.
Gruppe D:
Atlético Madrid (Spania) – Porto (Portugal) 0-3, Chelsea (England) – Apoel Nikosia (Kypros) 2-2.
(©NTB)

Keeperen utlignet til 1-1 med et straffespark. Senere tegnet også Ivica Olic, Mario Gomez og Anatolij Tymotsjuk seg på scoringslistene for den tyske klubben, som dermed kunne forlate Torino med 4-1-seier og en plass i utslagsrundene i mesterligaen.

For Juventus-fansen ble det en skrekkelig kveld. Serie A-klubben måtte ha poeng for å ta seg videre, men keeperstuntet til Butt ble altså for mye.

Det åpnet imidlertid svært godt for Juventus. David Trezeguet trengte 19 minutter på å ordne 1-0. Han ble spilt gjennom av Claudio Marchisio og avsluttet enkelt i mål med høyrefoten.

Bare ti minutter senere ble jubel snudd til skuffelse på Stadio Olimpico. Ivica Olic ble felt i boksen, og Butt var sikkerheten selv fra straffemerket. Keeperen har utmerket seg som en god straffeskytter, og scoret blant annet 19 mål for Hamburg da han var der.

Etter hvilen sikret også Bayern seg det viktige andremålet, før det raknet helt for Juventus i sluttminuttene. Olica ordnet 2-1 etter 51 minutter, mens de to siste målene kom i løpet av kampens sju siste minutter.

Det gir den tyske klubben plass i utslagsrundene. Bordeaux var gruppevinner allerede før tirsdagens kamper.

Den franske klubben vant 1-0 borte mot Maccabi Haifa. Jussie ble matchvinner etter 13 minutter.