28 personer omkommet i drukningsulykker så langt i år

28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet.
28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt i år har 26 menn og to kvinner omkommet i drukningsulykker. Det er ni færre enn på samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra januar og ut mai omkom 28 personer i drukningsulykker, viser statistikk fra Redningsselskapet.

– Så langt i år har fem personer druknet i fritidsbåtulykker. Det er to færre enn på samme tidspunkt i fjor, og fire færre enn i 2017. Vi håper nedgangen vedvarer gjennom sommeren, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

I mai druknet til sammen sju personer. 14. mai druknet to russiske fisketurister da båten deres kantret utenfor Senja. Tre personer omkom etter fall fra land eller brygge i Gjerstad, Stavanger og Tromsø, mens to personer druknet etter at en bil og en hjullaster havnet i vannet i henholdsvis Kristiansand og Rødøy i løpet av mai.

Pinsehelga betyr årets første båttur for mange, og Redningsselskapet minner om at det fremdeles er vinterkaldt i vannet, selv om det er sommervarmt i lufta.

– Havner du i vannet er det viktig å få varslet med en gang. Hvis du ikke har håndholdt VHF, bør du ha mobilen i et vanntett etui. Varsling, riktig bruk av redningsvest og påkledning som forsinker nedkjøling redder liv, sier Krangnes.