En person pågrepet etter voldsepisoden i Moelv

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet en person etter at en kvinne ble utsatt for grov vold i Moelv sentrum torsdag. Den pågrepne er en mann i slutten av 20-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Begge er av somalisk opprinnelse, men det er litt for tidlig å si hvilken relasjon det er mellom dem. Vi må få avhørt dem først, men det er tydelig at de kjenner hverandre, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til NTB fredag ettermiddag.

Fredagens pågripelse skjedde på Vinstra i Gudbrandsdalen. Politiet kunne gå til pågripelse av mannen etter å ha gjennomført omfattende teknisk og taktisk etterforskning i løpet av torsdag og fredag.

– Mannen vil bli avhørt om voldsutøvelsen han er siktet for og vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Etterforskningen fortsetter for å bringe klarhet i omstendighetene rundt voldshendelsen, sier Krogstad.

Det er ingen opplysninger som tyder på at flere gjerningsmenn er involvert.

Bakgrunn: Tror voldsskadd kvinne i Moelv kjenner gjerningsmannen

Alvorlig skadd

Lensmannen sier at det videre etterforskningsarbeidet vil avklare hva de sikter mannen for.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Både de tekniske undersøkelsene på stedet sammenholdt med fornærmedes forklaring, vil si hvor alvorlig siktelsen blir, sier Krogstad.

Kvinnen i slutten av tjueårene ble påført alvorlige skader og er operert på Sykehuset Innlandet. Hun har hittil ikke vært i stand til å gi politiet noen forklaring som eventuelt kan gi en pekepinn mot en mistenkt.

– Vi vil avhøre henne så raskt som mulig. Sykehuset vurderer hennes tilstand fortløpende, men vi håper å få snakket med henne i løpet av fredagen, sier lensmannen.

Ikke blind vold

Politiet tror ikke at kvinnen som ble angrepet og skadd i nærheten av Kilde skole i Moelv torsdag ettermiddag, ble utsatt for blind vold.

– Vi har grunn til å tro at det kan være en eller annen form for relasjon mellom gjerningsmann og offer, sa Krogstad torsdag.

Hun er påført alvorlige skader i hender og ansikt, samt mindre skader i mage- og brystområdet. Torsdag kveld var situasjonen hennes stabil og hun er utenfor livsfare.