Påstand om 21 års fengsel i trippeldrapssaken

STRENT PÅSTAND: Et norsk-pakistansk ektepar er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i å ha drept sin 24 år gamle svigersønn, hans bror og hans far i Pakistan i 2013. Påtalemyndihetenes folk i rettsalen Guro Hansson Bull og politibetjent Knut Jensen.
STRENT PÅSTAND: Et norsk-pakistansk ektepar er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i å ha drept sin 24 år gamle svigersønn, hans bror og hans far i Pakistan i 2013. Påtalemyndihetenes folk i rettsalen Guro Hansson Bull og politibetjent Knut Jensen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten har lagt ned påstand om fengsel i 21 år for ekteparet som er tiltalt for å ha beordret drap på svigersønnen, hans bror og hans far i Pakistan i 2013. Mannens bror bør dømmes til 19 år, mener aktor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bror til ektemannen bør dømmes til 19 år, mener aktor. Det er to år strengere straff enn hva mannen ble dømt til i tingretten i fjor.

– Han fikk en strafferabatt for sin forklaring i tingretten, men det mener vi det ikke er grunnlag for nå, sier aktor Guro Hansson Bull til NTB etter at påstanden var lagt ned torsdag.

Dom før jul

I desember i fjor ble ekteparet dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett, mens ektemannens bror ble dømt til 17 års fengsel. De tre ble dømt for overlagt drap, og alle tre anket på stedet. Ekteparet anket over skyldspørsmålet og broren over straffeutmålingen.

Ekteparet ble mandag kjent skyldige av juryen i Borgarting lagmannsrett. Kvinnen reagerte med å hive ting rundt seg i rettslokalet mens hun skrek at hun var uskyldig. Hun ble ført ut av rettsbetjentene.

Ankesaken har pågått helt siden september, men ble avsluttet torsdag. Dommen vil bli forkynt for de skyldige før jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Æresdrap

Dommen fra tingretten slo fast at drapene var æresrelatert. Påtalemyndigheten mener foreldrene bestilte drapene etter at datteren i hemmelighet hadde giftet seg uten deres samtykke.

Det er første gang nordmenn er dømt for å ha bestilt drap på pakistanske statsborgere, og drapene har skjedd i Pakistan.

– Påtalemyndigheten er fornøyd med resultatet. Det er viktig av allmennpreventive grunner og viser at man ikke kan sitte her og beordre drap i utlandet, sa aktor, statsadvokat Guro Hansson Bull til NRK da kjennelsen ble avsagt mandag.

Les også:

Ektepar kjent skyldig i trippeldrap i lagmannsretten

Vil ha lovens strengeste straff for trippeldrap i Pakistan

Norsk-pakistansk ektepar nekter for å ha bestilt trippeldrap