En av tre savnede litauere i Sørum er trolig funnet

Leirraset i Sørum gikk 10. november. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Leirraset i Sørum gikk 10. november. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet antar at det er en av de tre savnede litauiske skogsarbeiderne som er funnet i leirmassene etter det store skredet i Sørum for en måned siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet ble gjort i et område litt nedenfor der de seks litauerne jobbet med å rydde skog. Det er et naturlig funnsted, i og med at leirmassene trolig har ført de tre som forsvant i skredet med seg et stykke nedover, ifølge politioverbetjent Grethe Løland i Øst politidistrikt.

– Området vi har søkt i nå, har ikke vært tilgjengelig for oss tidligere i og med at det har holdt for mye vann. Nå er det drenert, noe som har gjort det mulig å gå inn og søke, sier Løland til NTB.

Mannen er så langt ikke identifisert, men politiet tror det er en av de savnede, og regner det som sannsynlig at de to andre savnede vil bli funnet i det samme området.

I alt seks arbeidere fra Litauen jobbet med skogsarbeid da raset gikk for snart en måned siden, 10. november. Tre av dem klarte å rømme unna leirmassene, mens tre menn på 43, 27 og 47 år er antatt omkommet i skredet, som var minst 400 meter bredt og nesten 300 meter langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søkene fortsetter onsdag. Området henger naturlig sammen med stedet der de tre litauerne som overlevde sist observerte sine kolleger.

Den litauiske ambassaden er orientert om funnet.

– Vi fortsetter å lete videre i området som er vurdert som aktuelt å finne de andre omkomne i, sier Løland.

Les mer:

Har funnet gjenstander i rasområdet i Sørum

Politiet: – Ingen grunn til å tro at skogsarbeiderne utløste raset i Sørum

Usikker på om de vil finne litauerne i raset