Hevder Hussain skrøt av våpentrening med Bhatti

Islamister demonstrerer utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september 2012. Ubaydullah Hussain holder mikrofonen. Arfan Bhatti i midten. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Islamister demonstrerer utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i september 2012. Ubaydullah Hussain holder mikrofonen. Arfan Bhatti i midten. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubaydullah Hussain skal ifølge en medfange ha sagt at han møtte Arfan Bhatti i Afghanistan for å trene med våpen høsten 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han fortalte at han møtte Bhatti i Afghanistan. De trente, og han sa de møtte mange gærninger med våpen som var tatt fra amerikanske styrker, sier medfangen, ifølge NRKs rettsreferat.

I september i år hadde han og Hussain hyppige samtaler i luftegården i Kongsvinger fengsel. Franskmannen i 30-årene hevder Hussain forsøkte å rekruttere ham til IS.

Les også: Medfange hevder Hussain ba om selvmordsangrep

Da Hussain dro til Pakistan i oktober 2012 ble han oppsøkt av PST:

– Vi ønsket å høre hva formålet med reisen til Pakistan var. Hussain sa at han ikke hadde intensjon om å treffe Bhatti, sier politibetjenten.

Politibetjenten forklarte seg i saken mot den 31-år gamle norskpakistaneren som i Oslo tingrett er tiltalt for rekruttering til og medlemskap i den islamistiske opprørsgruppen IS. Han nekter straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ifølge statsadvokaten gode grunner til å tro på medfangen. Han har blant annet fortalt politiet hvor mye penger Hussain hadde med seg på vei til Pakistan, noe som ikke var kjent fra før. Han sier at samtalene i fengselet gjør det vanskelig å tro på Hussain når han sier at han har tatt avstand fra Profetens Ummah.

John Christian Elden, advokat for både Bhatti og Hussain, sier til NRK at begge er uenige i påstandene, og reagerer på at reisen blir koblet til saken.

Les også:

Ubaydullah Hussain kastet ut av rettssaken

Ubaydullah Hussain: – Jeg støttet IS på generelt grunnlag

Ubaydullah Hussain mener han ikke har gjort noe ulovlig