Jordskjelv rystet Trondheim

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et jordskjelv med styrke på 3 kunne merkes over store deler av Sør-Trøndelag mandag kveld. Hos politiet gikk linjene varme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rett før klokken 22.30 fikk vi en telefonstorm fra beboere øst og sør for Trondheim med melding om at de hadde kjent rystelser i bakken. Det varte i cirka 30 sekunder, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Pågangen inn til politiet var så stor at ikke alle som ringte fikk svar, noe operasjonslederen beklager. Det var imidlertid ingen stor grunn til bekymring – jordskjelvet ser ikke ut til å ha ført til noen skader.

PC-skjermen tippet over ende

Likevel ble det opplevd som skremmende og uvant for mange.

19 år gamle Markus Moen satt hjemme og surfet på internett da jordskjelvet inntraff.

– Plutselig begynte hele rommet å riste. PC-skjermen på pulten tippet over ende, sier Moen til VG.

Han forteller at skjelvet bare varte i noen sekunder.

– Jeg skjønte med en gang hva det var. Det var ekkelt, og jeg vet ikke om jeg klarer å legge meg og sove nå. Kroppen er full av adrenalin, sier 19-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har vært i kontakt med seismologer, som opplyste at det har vært et «rimelig kraftig jordskjelv» som hadde en styrke på rundt 3.

Ifølge NRK var episenteret i Klæbu, 16 kilometer sør for Trondheim.

Avsluttet arbeidet

Politiet fikk flere meldinger om mulige skader, blant annet sprekkdannelser i Nordslettveien i Trondheim. En geolog dro ut til stedet, men konkluderte med at sprekkene trolig var gamle.

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) opplyste at det ikke var «umiddelbar bekymring for ras» etter skjelvet, men gjorde undersøkelser av spesielt rasutsatte områder.

Rundt klokka 01 meldte politiet at geologer og politiet avslutter sitt arbeid, og at det trolig ikke er grunn til bekymring for ras.