Hovedvitne innrømmet løgn om alibi i drapssak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som ga alibi til den utpekte hovedmannen (29) bak drapet på Mohammad Arshad på Manglerud, innrømmet at hun løy i retten. Nå har aktor lagt ned påstand om 14 års fengsel for 29-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manglerud-drapet:

  • Mohammad Arshad (52) ble funnet livløs i gaten på Manglerud i Oslo natt til lørdag 28. september 2013. Han døde av skadene kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.
  • Tre menn ble først siktet i saken, siden ble en fjerde person også siktet. I tillegg ble en kvinne siktet for falsk forklaring.
  • 25. mars 2015 ble tre av de fire tiltalte dømt i saken. To til fengsel i henholdsvis elleve år og ti og et halvt år for medvirkning til drapet. En tredje mann ble dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.
  • En fjerde tiltalt, en mann på 29 år, rømte fra Norge til Pakistan etter drapet. Under rettssaken ble han av de andre utpekt som hovedmann og den som slo offeret gjentatte ganger med en fastnøkkel.
  • 16. mai kom 29-åringen tilbake til Norge. I en egen rettssak la statsadvokat Irlin Irgens onsdag ned påstand om fengsel i 14 år. Påstanden kom etter at mannens 42 år gamle elskerinne gikk bort fra tidligere opplysninger om at 29-åringen var hos henne hele kvelden Arshad ble overfalt.

Den 42 år gamle bærumskvinnen var mandag i retten, men nektet å forklare seg ettersom hun selv er tiltalt for falsk forklaring i saken og skal i retten senere i september. I gjentatte avhør og mens hun en periode satt fengslet har kvinnen påstått at den tiltalte 29-åringen hadde vært hos henne hele natten da Arshad (52) ble drept utenfor huset sitt på Manglerud i Oslo i september for to år siden.

Etter rettsmøtet mandag forklarte hun derimot i et nytt politiavhør at 29-åringen riktignok hadde vært hos henne, men at han forlot leiligheten og ble borte «en stund», skriver Aftenposten.

Strafferabatt

Kvinnen har vært omtalt som det mest sentrale vitnet mot 29-åringen, som er den fjerde tiltalte etter angrepet og den dødelige volden mot Arshad. Kvinnen nektet onsdag å gjenta i retten hva hun hadde tilstått så lenge den drapstiltalte elskeren var til stede i salen. Derfor ble den endrede politiforklaringen lest opp i stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter den uventede utviklingen i saken holdt aktor Irlin Irgens sin prosedyre og la ned påstand om fengsel i 14 år for 29-åringen.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Svein Holden, lurte på om kvinnen hadde kommet med innrømmelsen i bytte mot en avtale med påtalemyndigheten. Til det svarte statsadvokaten at alle som tilstår i en straffesak, har krav på strafferabatt. Hun skal nå ha bedt om å få en betinget dom etter tilståelsen, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedmann

29-åringen har hardnakket påstått at han ikke var med da Arshad ble drept. Han var på rømmen i Pakistan da de tre andre tiltalte

ble dømt i saken i mars. Da ble han utpekt som hovedmann da restauranteieren ble angrepet med pepperspray og slått i hjel med øks og en fastnøkkel.

Under etterforskningen og rettssaken kom det frem at de tiltalte trodde de angrep sønnen til Arshad. Far og sønn disponerte samme bil, og sønnen hadde en konflikt gående med en av angriperne.

Konflikten skal helt i begynnelsen ha dreid seg om at en ung mann skal ha lent seg inntil en bil som tilhørte en kamerat av sønnen til den drepte mannen.