If: – Flomskader for over 100 millioner

Kværnerbyen i Oslo var et av områdene som ble hardt rammet av vannmassene onsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Kværnerbyen i Oslo var et av områdene som ble hardt rammet av vannmassene onsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikringsselskapene forbereder seg på skader for titalls millioner kroner etter de enorme nedbørsmengdene på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk klar beskjed tirsdag om at det ville bli mye nedbør, så vi var forberedt på det, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt anslo tirsdag at det ville bli mye nedbør fra tirsdag kveld, og onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Oslo, Akershus og Østfold. I tillegg er det flom- og jordskredfare i flere fylker, ifølge NVE.

Les også: Politiet: – Hele sentrum er blitt en stor elv

If forsikring anslår på vegne av hele forsikringsbransjen at det ventes innrapportert skader for over 100 millioner bare på privathus, melder TV 2. Fåne i Finans Norge, som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, mener det er for tidlig å si hva den totale summen vil bli.

– Vi vet ikke hvor lenge nedbøren vil vare, og det er ennå mange som ikke har meldt inn skader, sier han.

Fåne mener det vil ta noen dager å få oversikt, og legger til at folk nå er mest opptatt av å redde det som reddes kan.

– Ta kontakt med forsikringsselskapet og lag en oversikt over det man har tapt for å få et så riktig skadeoppgjør som mulig, råder han.

Bakgrunn: Over­­­svøm­­mel­­ser og eva­ku­e­ring på Østlandet