Politiet: – Hele sentrum er blitt en stor elv

Artikkelen fortsetter under annonsen

På kort tid flommet vannet inn i Røyken sentrum i Buskerud onsdag. Flere hus ble evakuert, men noen beboere ble igjen for å forsøke å redde eiendelene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vannet steg og steg i sentrum av Røyken onsdag formiddag, og fortsatte å stige utover ettermiddagen. Det ble raskt flom mellom Kiwi og Nav-huset, der elva gikk over sine bredder.

I sentrum ble først tre hus evakuert, og i Spikkestadveien måtte beboerne i fire hus komme seg av gårde. Politiet fryktet at flere hus måtte evakueres i løpet av dagen – og fikk rett.

Økende

– Situasjonen er at vannstanden fortsatt øker. Hele sentrum er blitt til en stor elv. Vi har evakuert noen hus og evakuerer flere nå, fortalte innsatsleder Arne Guddal i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB i 13-tiden.

Veiene i sentrum var da fysisk sperret av vannmassene. Samtidig var Sivilforsvaret i ferd med å mobilisere.

– Det var litt overraskende at det ble så kraftig her ute. Ellers er det også andre steder rundt omkring i distriktet hvor bekker blir til elver og graver sine egne løp, og hvor veier er stengt, sier Guddal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Oversvømmelser og evakuering på Østlandet

Vet ikke hvor det ender

Per Olav Bakken var en av mange i Røyken som fikk tomta og også huset fullt av vann onsdag.

– Vannstanden øker fra kvarter til kvarter, og vi vet ikke hvordan dette ender, sier Bakken til NTB mens han står midt i gata utenfor huset med vann opp til knærne.

Han forteller hvordan vannet plutselig økte på utpå morgenkvisten, og kan bare se på at vannet trenger inn i huset.

– Det står under vann. Det popper vann ut over alt, og vi må bare passe på å få ut tingene våre og få dem opp i høyden, sier Bakken som likevel er ved godt mot.

Han er imidlertid lite imponert over arbeidet med å drenere unna vannmengdene.

– Hadde vi fått åpnet opp litt lenger ned her, så hadde vi kanskje fått reddet tingene, men det er litt dårlig styring. Det er noen som står og blinker med noen blå lys her, men det skjer lite annet enn det, sier Bakken.

Se intervju med Bakken i videoen under:

Les også: Flomtoppen ennå ikke nådd på Østlandet