Dieseltank brant opp under låvebrann

Artikkelen fortsetter under annonsen

En dieseltank er utbrent og utgjør ikke lenger noen fare i forbindelse med en låvebrann i Mundheim i Kvam i Hordaland onsdag morgen. 2.000 kyllinger døde, og sentrum av bygda måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet fikk først kontroll på den 1.200 liter store propantanken bak den overtente låven som huset 2.000 kyllinger. Deretter var det en dieseltank under låven som skapte bekymring.

Vaktkommandør Arne Rikstad ved brannvesenet i Bergen opplyste etter hvert til NRK at det ikke lenger var eksplosjonsfare på stedet. Dieseltanken var utbrent og utgjorde til alt hell ingen fare.

Brannsjef Bjørn Johansen i Kvam kommune i Hardanger sier til VG at tanken inneholdt 700 liter diesel. På grunn av eksplosjonsfare hadde brannvesenet trukket sine folk tilbake.

15 hus ble evakuert da brannen brøt ut, og først i 9.30-tiden meldte Hordaland politidistrikt at samtlige evakuerte kunne flytte hjem igjen.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, som ble varslet rett før klokken 4. Rikstad opplyste tidlig at det neppe var noe håp om å redde kyllingene.

Les også: Torsken: – Det skal lukte fisk i et fiskevær