Ukjent årsak til storbrannen i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kjenner ikke til årsaken til storbrannen i Bergen torsdag morgen. Men de frykter ikke at en pyroman går løs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Emil Breistein / NTB scanpix
Foto: Emil Breistein / NTB scanpix

Mange bergensere har etter storbrannen vært engstelige for at en brannstifter går løs i byen, melder NRK. Årsaken er at nattens brann er den tredje i Bergen sentrum i løpet av kort tid.

Avsnittsleder Knut Ellertsen ved tyveri- og brannseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon ber imidlertid folk ta det med ro, ettersom politiet har konkludert med at de to forrige brannene ikke var påtent. Årsaken til den seneste brannen er på den annen side fortsatt ukjent.

– Så lenge vi ikke har funnet brannårsaken, kan vi selvsagt ikke utelukke noe, sier Ellertsen til NRK.

Rundt 50 personer evakuert

Storbrannen ble slukket like før klokka 9. Til sammen 49 personer ble evakuert, og 16 av disse er fraktet til Scandic Bergen Airport Hotel.

– Flere av dem har opplevd de andre brannene i området i år. Det er spesielt traumatisk og vanskelig for mange. Brannalarmen satte en støkk i dem, sier leder Jørn Rande i Bergen kommunes psykososiale kriseberedskap til Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Rande har flere av de 16 trolig ubeboelige hus som følge av brannen.

Torsdagens brann rammet bare rundt to måneder etter at en storbrann brøt ut i et bygg mellom Torget og Nedre Korskirkeallmenning 26. mai. Da ble sju personer fraktet til sykehus.

Også 22. mai startet det å brenne i Nedre Hamburgersmauet i sentrum. Da ble tre personer sendt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader.

Krevende å slukke

Ifølge brannvesenet var imidlertid torsdagens brann i Kong Oscars gate den vanskeligste å slukke. Tre hus brant, og for å komme til var brannvesenet nødt til å ta seg gjennom et annet hustak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en svært krevende brann for oss, en av de tøffeste jeg har vært borti, sa vakthavende sjef i Bergen brannvesen Frode Bødtker til NRK tidligere torsdag.

Hele kvartalet ble sperret av, og 36 brannmenn deltok i slukningsarbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 17-åring ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader etter å ha fått i seg røyk, opplyser sykehuset, men det er ellers ikke meldt om skadde eller savnede.

«Alle må våkne»

En av naboene til trehusbebyggelsen sier at han fra sitt soverom så at flammene sto opp fra taket på huset der brannen oppsto.

– Jeg begynte å rope og skrike ut i gaten «alle må våkne, alle må våkne», for det var helt stille, men det brant veldig mye, sier Nataniel Nesse til Bergens Tidende.

Også ordfører Trude Drevland, som for tiden er sykmeldt, ble vekket av brannen.

– Jeg våknet av at det luktet røyk. Dette skaper uro hos dem som bor her i området. Det er tredje gangen på kort tid at det brenner her, sier Drevland, som bor i nærheten av Kong Oscars gate, til Bergensavisen.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 4.38.