«En ting er jeg sikker på, og det er at ingen ønsker en slik dårlig og uverdig behandling»

Torill Erdals (bildet) opplevelse fra akuttmottaket ved Sykehuset Telemark har fått Facebook-brukere til å rase og sykehusledelsen til å beklage.
Torill Erdals (bildet) opplevelse fra akuttmottaket ved Sykehuset Telemark har fått Facebook-brukere til å rase og sykehusledelsen til å beklage. Foto: Google / Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torill Erdals opplevelse fra akuttmottaket ved Sykehuset Telemark får det til å koke hos tusenvis av Facebook-brukere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er overveldende hvor mye respons det har fått. De som har kontaktet meg i ettertid, forteller meg at de setter pris på at noen setter lys på dette, og mange av dem har selv opplevd lignende situasjoner, sier Torill Erdal til Telemarksavisa.

Fredag i forrige uke la hun ut et innlegg på Facebook hvor hun beskrev en opplevelse hun hadde da hun tok med sønnen til legevakten ved sykehuset i Skien.

Der ble en mann, som Erdal mener var i 80-årene, rullet ut av sykehuset og inn i en drosje.

«Den gamle mannen sitter i stripete pyjamas, tydelig preget av sykdom. Mannen klarer ikke holde bena sine oppe fra gulvet da drosjesjåføren triller ham i rullestolen som ikke har støtte til bena. Da blir sjåføren illsint, og begynner å skrike høyt hva han syns om at legevakten har benyttet seg av denne ordningen og ikke sendt ham med sykebil. Sjåføren prøver deretter å presse mannen til å løfte benet, noe som resulterer i at benet vrenger seg under rullestolen», skriver Erdal i innlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykter det skjer ofte

Hun gikk bort til drosjen og hjalp til med å holde mannens ben oppe slik at han kunne trilles inn i drosjen.

«Jeg fatter ikke hvordan de som hadde ansvaret for mannen på en slik kald måte kunne sende en gammel og syk mann alene med drosje når han ikke engang kunne løfte på bena,ikke kunne han prate og i tillegg mistet mannen nesten pysjamasbuksa si så hele bleien ble synlig,og drosjesjåføren ville nesten ikke hjelpe mannen å få buksa på seg...», skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller videre at drosjesjåføren ikke visste om noen kom til å ta imot mannen hjemme, og at hun er rystet over det hun ble vitne til.

«En ting er jeg sikker på, og det er at ingen ønsker slik dårlig og uverdig behandling som dråsjesjåfør og legevakt i Skien gav mannen og jeg skulle ønske dette var et engangstilfelle, men frykter at dette skjer oftere enn man hører om slikt.»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmetjenesten tok imot

Facebook-innlegget er tirsdag kveld delt over 9.000 ganger, og nærmere 7.000 har klikket «liker».

Fungerende direktør og klinikksjef ved Sykehuset Telemark, Per Urdahl, sier til Telemarksavisa at de er kjent med innlegget. Han sier de tar meldingen alvorlig, men at historien ikke stammer fra legevakten, men fra akkuttmottaket.

– Dette er vårt ansvarsområde. Pasienten var behandlet på skadepoliklinikken i Skien, og avtalen om hjemsendelse var gjort med hjemmetjenesten i hans hjemkommune. Det var altså folk fra hjemmetjenesten som tok imot mannen da han kom hjem, sier Urdahl.

– Sterkt beklagelig

Klinikksjefen legger til at han har vært i kontakt med den ansvarlige for kjørekontoret.

– Han er selvfølgelig forferdelig lei seg overfor det som er beskrevet, og sier at dette vil få konsekvenser for drosjesjåføren dette gjelder, sier Urdahl til avisen, og understreker at slike situasjoner selvfølgelig ikke skal forekomme.

– Jeg har ingen grunn til å betvile at opplevelsen hun har hatt stemmer. Det er sterkt beklagelig at en drosjesjåfør har oppført seg på denne måten overfor en pasient, sier han.