Ukjent Disney-film lå glemt i 87 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå blir endelig tegnefilmen om Mikke Mus-forgjengeren Oswald publisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før Walt Disney skapte historier med karakterene Mikke Mus og Donald Duck, skapte han karakteren «Oswald the lucky rabbit», en kanin som har mange av de samme fellestrekkene som Mikke.

Totalt lagde Disney, sammen med Ub Iwerks, 26 kortfilmer om den heldige kaninen.

Men i motsetning til musen så ble kaninen Oswald nesten glemt i likhet med filmen i nesten 90 år, før en Disney-ansatt i november fant den eneste kjente opptaket av kortfilmen «Sleigh Bells» gjemt bort i arkivet til det britiske filmarkivet.

Les også: Norskinspirert Disney-tegnefilm hylles

Den seks minutter lange tegnefilmen ble trolig sist vist i 1928 og stammer fra tiden før Disney startet sitt eget tegnefilm-imperium. Karakteren Oswald var frem til nylig heller ikke eid av Disney, men Universal Studios.

Nå har filmen blitt restaurert av Disneys animatører og skal nå før jul vises igjen for første gang på nesten 90 år på kinoer i London.

– For en fantastisk godbit å oppdage denne glemte Walt Disney-filmen i filminstituttet og få muligheten til å vise «Sleigh Bells» til et helt nytt publikum - 87 år etter at den ble laget, sier Robin Baken, sjefskurator ved det britiske filmarkivet.

Les også: Derfor har tegneseriefigurer bare fire fingre