Joni Mitchell innlagt på sykehus

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kanadiske musikeren Joni Mitchell er innlagt på sykehus etter å ha blitt funnet bevisstløs i sin bolig i Bel Air i Los Angeles tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hun er til intensivbehandling og gjennomgår undersøkelser. Hun er våken og ved godt mot», skriver Mitchells offisielle nettside.

Det er foreløpig ikke kjent hva som gjorde at Mitchell mistet bevisstheten. Nettsiden går ikke i detalj om artistens tilstand, og sier de avventer legenes vurdering.

– Lider av hudsykdom

Mitchell har tidligere sagt at hun lider av sjelden hudsykdom, Morgellons syndrom, og at det er denne sykdommen som har gjort at hun ikke lenger turnerer.

– Jeg kan ikke synge lenger, men savner det ikke. Jeg kan ikke spille lenger, savner det ikke, sa Mitchell til Billboard i fjor.

Morgellons syndrom er ikke allment anerkjent i det medisinske fagmiljøet. Folk som sier de lider av sykdommen, sier ofte at de kjenner stikk eller kryping over hele kroppen, som om de har små parasitter under huden, ifølge BBC.

– I USA blir Morgellons diagnostisert som en vrangforestilling om parasitter. Jeg forsøker å komme meg ut av musikkindustrien for å kjempe for at pasienter som lider av Morgellons skal bli trodd, sa hun til Los Angeles Times i 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke turnert på 15 år

Mitchell, som egentlig heter Roberta Joan Anderson, er best kjent for album som «Clouds», «Ladies Of The Canyon» og «Blue» fra 1960- og 70-tallet. Hennes forrige store turné var i 2000, og hennes siste album, «Shine», ble utgitt i 2007.

Prince, Björk, Janet Jackson og Counting Crows er blant de mange artistene som har laget coverversjoner av låtene hennes.