«The Interview» tilgjengelig på nett

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komedien «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble onsdag kveld tilgjengelig på nettet for brukere i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komedien ble tilgjengelig på flere plattformer mot betaling. You Tube tok 5,99 dollar for leie av filmen. I tillegg til Googles videotjeneste YouTube kan den omstridte filmen ifølge Sony også sees på Microsofts Xbox Video.

Les også: Over 200 amerikanske kinoer viser «The Interview»

Tirsdag ble det klart at 200 amerikanske kinoer har takket ja til å vise filmen, etter at Sony Pictures først hadde besluttet å avlyse den planlagte Nord-Amerika-premieren 1. juledag. Årsaken til avlysningen var at en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som viste filmen. Sony ble nylig utsatt for et omfattende hackerangrep, som knyttes til nettopp «The Interview». Mange har gitt Nord-Korea skylden for angrepet og påfølgende lekkasjer av blant annet interne eposter.

– Gitt alt som har skjedd, ligger sikkerhetstanken langt fremme. Men etter å ha diskutert dette, er Sony og Google enige om at vi ikke kan sitte på sidelinjen og se på at en håndfull mennesker bestemmer hvor grensen for ytringsfrihet går i dette landet, sier Googles sjefjurist David Drummond.

Bakgrunn: – USA anklager Nord-Korea for Sony-angrep

Sony Pictures møtte motbør fra Hollywood og ytringsfrihetsaktivister for den opprinnelige beslutningen om ikke å vise filmen. Også USAs president Barack Obama var kritisk til avgjørelsen.