Joe Cocker er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Cocker har spilt sin siste konsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske artisten Joe Cocker er død, 70 år gammel.

Det melder BBC.

– Cocker var unik, og det vil bli umulig å fylle tomrommet etter ham, sier hans agent, Barrie Marshall.

Han forteller at Cocker måtte gi tapt for lungekreft søndag kveld.

Se også: Joe Cocker har holdt sin siste konsert

Startet på puber og klubber

Joe Cocker etablerte den gospelinspirerte soulrocken på 1960- og 70-tallet, sammen med blant andre Delaney & Bonnie og Leon Russell, som et alternativ til datidens prog- og glamrock.

Cocker er kanskje best kjent for coverlåten «With A Little Help From My Friends» av The Beatles, som du kan se ham fremføre under Woodstock-festivalen i 1969 her.

Han begynte sin artistkarriere på puber og klubber i Sheffield i England i 1960-årene før han slo gjennom med sin versjon av Beatles-sangen.

– En ekte sjerne

Hans duett med Jennifer Warnes i 1983, «Up Where We Belong» fra filmen «An Officer And A Gentleman», vant både Grammy, Golden Globe og Oscar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et stort talent og en ekte stjerne, men en snill og ydmyk mann som elsket å opptre. Alle som så han opptre live, vil aldri glemme ham, sier Marshall.

Joe Cocker gjestet Norge en rekke ganger, sist gang i juni i fjor, da han opptrådte på Fredriksten festning i Halden. Da var han i praktslag og holdt på i nesten to timer uten stopp, ifølge anmelderne.

Cockers artistkarriere varte i over 40 år, og han sluttet aldri å lage nye låter. Så sent som i fjor toppet han hitlistene i Tyskland. Sin siste konsert holdt han i Hammersmith i London i sommer.

Cocker ble tildelt den britiske imperieordenen (OBE) i 2007. Han etterlater seg kona Pam, som han møtte i 1978 og giftet seg med i 1987.

Hør Joe Cocker-klassikeren «Woman To Woman» fra 1972 her: