Politiadvokat slått ned i Drammen tingrett

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig politiadvokat måtte behandles av lege etter at hun ble slått ned under rettsmøte i Drammen tingrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiadvokaten er ikke alvorlig skadd. En 31-åring er pågrepet og fraktet til arresten i politihuset i Drammen, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Hendelsen skjedde under et fengslingsmøte med en 31 år gammel mann i Drammen tingrett tirsdag morgen. 31-åringen er dømt for flere voldshendelser, men dommen er ennå ikke rettskraftig. Han skulle derfor fremstilles for forlenget fengsling.

– Han har greid å komme seg bort til møtende aktor og spyttet og slått. Det er skremmende å oppleve slikt i retten, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen til Drammens Tidende.

Fengslingsmøtet ble avsluttet etter hendelsen. Den tiltalte 31-åringen må regne med et enda lengre fengselsopphold etter voldsepisoden. Offentlige tjenestemenn har et spesielt sterkt vern. Vold mot offentlig tjenestemenn straffes strengt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå krever de tillitsvalgte bedre sikringstiltak.

– Drammen tingrett er dessverre en av tingrettene som er i dårligst stand når det kommer til ivaretakelse og sikkerhet. Det er verken metalldetektorer eller sikkerhetsvakter der, sier Birgit Austad, tillitsvalgt for politiadvokatene, til NRK.

Det er ikke første gang aktører i retten blir angrepet i Drammen. I 2013 ble en annen kvinnelig politiadvokat angrepet av en tiltalt under en pause i retten.