Over 40 døde i uro i Venezuela

De siste ukene har over 40 personer mistet livet som følge av vold og sammenstøt under protestene mot Venezuelas venstreorienterte president Nicolás Maduro og hans måte å styre landet på.  Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
De siste ukene har over 40 personer mistet livet som følge av vold og sammenstøt under protestene mot Venezuelas venstreorienterte president Nicolás Maduro og hans måte å styre landet på.  Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 17 år gammel gutt og to menn døde av skader etter å ha blitt skutt under protester i Venezuela. Antallet drepte de siste seks ukene er offisielt oppe i 42. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste dødsfallene gjør at den siste bølgen med opptøyer er dødelig pålinje med uroen i 2014, da 43 personer ble drept i protester mot regjeringen.

Uroen denne gang brøt ut 11. april, da opposisjonen begynte å demonstrere mot det de mener er lovendringer for å styrke president Nicolás Maduros makt. Regjeringen og opposisjonen har beskyldt hverandre for å sende væpnede grupper ut for å egge til vold og sammenstøt.

Mandag ble en 17-åring innlagt på sykehus etter at han ble skutt i hodet under en demonstrasjon i byen Pedraza, og han døde tidlig tirsdag, opplyser myndighetene. Ytterligere to menn, begge i starten av 30-årene, døde etter å ha blitt rammet av skudd i byene San Antonio de los Altos og Tachira.

FNs sikkerhetsråd skal diskutere krisen i Venezuela onsdag, sier diplomater. USA har bedt om et møte bak lukkede dører onsdag morgen, etter møter om Somalia og Eritrea.