NFF bekrefter konflikt med Edvartsen

Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme første serierunde i Eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Dommer Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme første serierunde i Eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme i norsk toppfotball før "tilliten" mellom ham og Norges Fotballforbund er gjenopprettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier Nils Fisketjønn, leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund (NFF), til Nettavisen.

– Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sier Fisketjønn til Nettavisen.

Edvartsen, som debuterte som dommer i VM-kvalifiseringen forrige uke, ble overraskende nok ikke satt opp til å dømme første serierunde i Eliteserien som starter til helgen. Fisketjønn bekrefter at det er en pågående personalsak som ligger bak avgjørelsen. Han vil imidlertid ikke si noe til Nettavisen om hva denne "mistilliten" kommer av.

– Dette er noe som har oppstått inn mot seriestarten. Vi jobber daglig med å få gjenopprettet tilliten, sier Fisketjønn videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har kun gitt uttrykk for to ting jeg er misfornøyd med direkte til dommersjefen (Terje Hauge). Det ene er teamsammensetning hva angår meg som dommer når det gjelder assistentene, det andre er mentoroppsettet, sier Edvartsen til Nettavisen.

– Jeg synes det er trist at sportslige sanksjoner benyttes som følge av meningsutveksling. At dommersjefen ikke har tillit til meg fordi jeg sier det jeg mener direkte til han som bestemmer, synes jeg er merkelig, fortsetter dommeren.