242 lik funnet i bortgjemte graver i Mexico

Forsvinninger er et samfunnsproblem i Mexico, der det ikke er uvanlig at de savnede finnes i bortgjemte graver. Her en collage av kvinner som har forsvunnet i Ciudad Juarez. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / NTB scanpix
Forsvinninger er et samfunnsproblem i Mexico, der det ikke er uvanlig at de savnede finnes i bortgjemte graver. Her en collage av kvinner som har forsvunnet i Ciudad Juarez. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske mødre som leter etter sine savnede barn har det siste halvåret funnet minst 242 lik i skjulte graver i delstaten Veracruz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske myndigheter la fredag fram informasjonen og opplyser at gravene er funnet over en periode på seks måneder. Den første graven ble funnet i august, av en den frivillige gruppa El Solecito, der medlemmene er slektninger av personer som har forsvunnet.

Når de finner gravene, varsler de myndighetene og overlater det videre arbeidet til dem.

I alt 124 graver er lokalisert og etter en gjennomgang er 242 hodeskaller gravd opp. Det er ifølge anonyme kilder i etterforskningen også funnet store mengder klær, sko og tilbehør som ser ut til å tilhørt barn, særlig jenter, fra byer.

Veracruz er en av Mexicos mest voldsutsatte stater, med blodige oppgjør mellom narkotikaligaene, Los Zetas og Jalisco Nueva Generacion. En kilde i militæret sier til AFP at ofrene trolig har vært begravet av kriminelle i ledtog med lokale myndigheter.