Bussbrannen i Gudvangatunnelen henlagt

Gudvangatunnelen måtte stenges etter brannen i en svensk turistbuss med kinesiske turister 11. august 2015. Foto: Arne Veum / NTB scanpix.
Gudvangatunnelen måtte stenges etter brannen i en svensk turistbuss med kinesiske turister 11. august 2015. Foto: Arne Veum / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har henlagt etterforskningen av bussbrannen i Gudvangatunnelen i 2015, som endte med at 32 kinesiske turister måtte reddes ut av tunnelen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold bevist. Etter å ha etterforsket saken har vi konkludert med at verken sjåføren eller andre kan lastes for det som skjedde, sier politiadvokat Magnus Juel Engh i Vest politidistrikt til VG.

I en rapport fra Kripos som avisen har fått tilgang til, går det fram at skader på radiatorviften i bussen sannsynligvis førte til svikt i kjølingen av radiatoren og kjølevæsken.

– Motoren har etter all sannsynlighet blitt så varm at kjølevæsken har kokt, skriver Kripos, som mener kjølevæske eller olje kan ha antent som følge av varmen.

Fem mennesker, blant dem sjåføren, ble fraktet til sykehus etter at bussen begynte å brenne inne i tunnelen 11. august 2015. Ingen ble alvorlig skadd.