Muhammad Ali jr stanset på flyplass igjen

Muhammad Ali jr på Capitol Hill i Washington torsdag etter å ha uttalt seg om konsekvensene av president Donald Trumps immigrasjonspraksis. Ali har amerikansk pass, men er den siste måneden stanset to ganger på flyplasser i USA og blitt spurt om sin bakgrunn. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Muhammad Ali jr på Capitol Hill i Washington torsdag etter å ha uttalt seg om konsekvensene av president Donald Trumps immigrasjonspraksis. Ali har amerikansk pass, men er den siste måneden stanset to ganger på flyplasser i USA og blitt spurt om sin bakgrunn. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bokselegenden Muhammad Alis sønn er for andre gang på en måned holdt igjen og avhørt på en amerikansk flyplass. Han tror det er fordi han er muslim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muhammad Ali Jr. hadde vært i Washington for å snakke med jurister om at han 7. februar ble stanset og avhørt i to timer på en flyplass i Florida og spurt om han var muslim. Den gangen kom han inn fra Jamaica. Han ble blant annet spurt gjentatte ganger om han er muslim og hvor han hadde sitt arabiskklingende navn fra.

På vei hjem fra Washington til Florida ble han fredag igjen stanset. På flyplassen i Washington, før han skulle ombord på flyet til Fort Lauderdale, ble han holdt igjen i 20 minutter. Familiens advokat Chris Mancini sier at han måtte ringe innenriksdepartementet og få klarering før Ali fikk gå ombord.

44 år gamle Muhammad Ali Jr. ble født i Philadelphia og har amerikansk pass. Han var i Washington med sin mor Khalilah Camacho-Ali, bokselegendens andre kone, fredag. Hun møter de samme utfordringene, men har raskt fått gå videre når hun viser fram bilde av seg selv sammen med bokselegenden.