Shiffrin vant, Mowinckel i topp ti

Mikaela Shiffrin på vei mot ledelse i storslalåmrennet i Squaw Valley fredag. Foto: Marcio Jose Sanchez, AP / NTB scanpix
Mikaela Shiffrin på vei mot ledelse i storslalåmrennet i Squaw Valley fredag. Foto: Marcio Jose Sanchez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikaela Shiffrin vant kvinnenes storslalåmrenn i Squaw Valley etter en hundredelsstrid mot Federica Brignone. Ragnhild Mowinckel ble nummer ti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske hjemmefavoritten Shiffrin ledet etter første omgang, men fikk en stor oppgave da Brignone leverte et fantomløp i finaleomgangen.

Shiffrin var bak på den siste mellomtiden, men ga alt i målhenget og var sju hundredels sekund foran italieneren i mål. Tessa Worley fra Frankrike ble nummer tre, slått av vinneren med 0,86 sekund.

Shiffrin er ikke den som pleier å vise masse følelser etter sine seirer, men fredag kastet hun staven høyt opp i været i glede.

– Det er så stort å konkurrere i USA, sa 21-åringen som økte sin ledelse på Ilka Stuhec i verdenscupsammendraget til 278 poeng før lørdagens slalåm og finalerennene i Aspen neste uke.

Seieren gjør at spenningen om krystallkula i storslalåmcupen lever til verdenscupfinalen. Worley leder 80 poeng foran Shiffrin.

Revansj

Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til i første omgang og var på 16.-plass 2,43 sekund bak Shiffrin. Hun kjørte derimot meget godt i finaleløypa, og med sjette beste omgangstid kjørte hun seg inn i topp ti.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mowinckel fikk lede en god stund i finaleomgangen, men var naturlig nok sjanseløs mot de med best tider fra første omgang. Opp til vinneren Shiffrin skilte til slutt 1,90 sekund.

Det ble verdenscuppoeng også på Kristina Riis-Johannessen (24.-plass) og Kristine Gjelsten Haugen (29.-plass), som begge tok seg videre med god kjøring på relativt høye startnummer (henholdsvis 39 og 34) i første omgang.

Fordel

Forholdene favoriserte sterkt de tidlig startende. Alle de åtte først startende var blant de ni første etter første omgang.

Ragnhild Mowinckel startet som nummer 10 og hadde også brukbare forhold i første omgang, men greide ikke å utnytte dem.

Nina Løseth feilet i første omgang og ble utslått med 31.-plass. Hadde hun kjørt 11 hundredels sekund fortere, ville hun fått starte først i finaleomgangen og kunnet dra nytte av utmerkede forhold.

Maren Skjøld endte sist av de 48 som fullførte første omgang.