Amerikansk UD slettet Oscar-tweet

Asghar Farhadi fikk Oscar for beste utenlandske film, men hilsenen som ble opplest på scenen gjorde at amerikansk UD slettet gratulasjonen de la ut på Twitter. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Asghar Farhadi fikk Oscar for beste utenlandske film, men hilsenen som ble opplest på scenen gjorde at amerikansk UD slettet gratulasjonen de la ut på Twitter. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske utenriksdepartementet brukte søndag Twitter til å gratulere iranske Asghar Farhadi med Oscar-statuetten. Senere ble meldingen slettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farhadi vant prisen for beste fremmedspråklige film, men gratulasjonen fra høyeste utenrikspolitiske hold i USA ble altså flyktig, ifølge bransjemagasinet Variety.

– Vi tok bort innlegget for å unngå misforståelser om at regjeringen er enig i uttalelsene i takketalen, sier en tjenestemann i departementet til Reuters.

Farhadi selv var ikke til stede under utdelingen. Han uteble i protest mot president Donald trumps innreiseforbud som var rettet mot sju land med overveiende muslimsk befolkning, deriblant Iran. Selv om forbudet ble opphevet, opprettholdt Farhadi sin boikott. I stedet for en takketale, ble det lest opp en uttalelse fra den iranske regissøren der han fortalte at han lot være å komme til gallaen i sympati med alle som rammes av trumps innvandringspolitikk.

Trump har for lengst varslet at det vil komme et nytt innreiseforbud med tilsvarende innhold som det som ble stoppet i domstolene. Flere av Oscar-gjestene viste sin støtte til rettighetsorganisasjonen ACLU, som er blant dem som har jobbet mot innreiseforbudet, blant annet ved å gå til sak mot staten.