Tre års fengsel for å ha kjørt ned bekjent

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel mann er dømt til tre års fengsel for å ha kjørt på en bekjent etter en krangel. Fornærmede måtte amputere foten som følge av påkjørselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen fant sted i februar 2015 da fornærmede ventet på en kamerat i en busslomme etter å ha kjørt over fjellet fra Øksnes i Vesterålen, ifølge NRK.

Han sto utenfor bilen og var i ferd med å sette seg inn igjen da 26-åringen kom kjørende, satte opp farten og kjørte rett i siden på bilen slik at fornærmede fikk beinet i klem i døra og foten ble klemt av.

Han fikk store blødninger, og dersom ikke kameraten hadde klart å stanse blødningen, kunne han ifølge dommen ha mistet livet på grunn av blodtapet.

Forut for konflikten hadde det vært en opphetet krangel mellom 26-åringen og fornærmede. Noen dager før hadde fornærmede skallet ned 26-åringen, noe retten mener kan ha vært grunnen til at tiltalte "hadde drapsforsett".

26-åringen er sterkt uenig i denne framstillingen og hevder at hendelsen skjedde fordi det var glatt på stedet.

I Vesterålen tingrett ble han dømt til tre års fengsel, en bot på 30.000 kroner og oppreisning på 150.000 kroner. Han ble også dømt til å miste retten til å kjøre bil for alltid.