Færre neshorn drepes av krypskyttere i Sør-Afrika enn før

Bildet viser et av de drepte neshornene i Sør-Afrika i fjor og er tatt av fotografen Brent Stirton for Getty Images på oppdrag for bladet National Geographic. Bildet er av World Press Photo kåret til fjorårets beste bilde i natur-kategorien. Foto: Brent Stirton / Getty Images  for National Geographic Magazine / World Press Photo / AP / NTB scanpix
Bildet viser et av de drepte neshornene i Sør-Afrika i fjor og er tatt av fotografen Brent Stirton for Getty Images på oppdrag for bladet National Geographic. Bildet er av World Press Photo kåret til fjorårets beste bilde i natur-kategorien. Foto: Brent Stirton / Getty Images  for National Geographic Magazine / World Press Photo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig færre neshorn i Sør-Afrika faller som ofre for krypskytteres kuler, opplyser myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor drepte krypskyttere 1.054 neshorn i Sør-Afrika, en nedgang på 10,3 prosent fra året før.

Nedgangen tilskrives styrket beredskap og innføring av andre tiltak for å hindre krypskyttere fra å drepe neshorn, opplyser miljøverndepartementet i Sør-Afrika.

Sør-Afrika er tilholdssted for mesteparten av verdens neshorn-bestand. Dyrene blir drept for sine horn, som er høyt ettertraktet i deler av Asia, spesielt i Vietnam.

Nedgangen er positiv, men antall dyr som drepes, er forsatt "uakseptabelt høyt", heter det i en kommentar fra TRAFFIC, en organisasjon som overvåker handelen med ville dyr.

Departementet kan samtidig vise til nedslående tall for landets elefantbestand. Krypskyttere drepte i fjor 46 elefanter i nasjonalparken Kruger, en økning fra tidligere år.

Til nå har elefanter i denne parken i stor grad vært uberørt av krypskytter-aktiviteter.