Ungarn bygger nytt grensegjerde mot Serbia

Arkivfoto fra april i fjor viser ungarske soldater i ferd med å sette opp et gjerde langs grensen mot Serbia. Nå er et nytt grensegjerde i ferd med å bygges. Foto: AP / NTB scanpix
Arkivfoto fra april i fjor viser ungarske soldater i ferd med å sette opp et gjerde langs grensen mot Serbia. Nå er et nytt grensegjerde i ferd med å bygges. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarn er i ferd med å bygge enda et grensegjerde mot Serbia for å stanse flyktninger og migranter i å ta seg inn i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En talsmann for myndighetene opplyser til ungarske medier mandag at arbeidet med gjerdet har startet.

I 2015 oppførte Ungarn et gjerde langs grensene mot Serbia og Kroatia for å stanse strømmen av flyktninger og migranter som ville ta seg videre nord og vest i Europa.

Den ungarske regjeringen sier det er nødvendig med enda et grensegjerde fordi man venter en ny bølge av migranter og flyktninger i år.

10 kilometer av det nye gjerdet er allerede ferdig bygget, men hvor langt det nye gjerdet skal bli, er ikke opplyst.

Om lag 400.000 flyktninger og migranter tok seg gjennom Ungarn i 2015 før det første grensegjerdet ble satt opp. Så å si alle reiste videre til Tyskland, Nederland og andre land i Vest-Europa. Svært få ble værende i Ungarn.

Menneskerettsaktivister har kommet med krass kritikk av Ungarns strenge flyktningpolitikk der asylsøkere blir gjerdet inne i interneringsleirer bygget av gamle skipskonteinere og brakker og der forholdene ofte er elendige.