FN ber partene unngå provoserende ordbruk i Syria-samtaler

FNs spesialutsending for Syria Staffan de Mistura har problemer med å bygge opp et minimum av tillit slik at partene kommer igang med reelle forhandlinger om Syrias politiske framtid. Foto: Martial Trezzini / AP / NTB scanpix
FNs spesialutsending for Syria Staffan de Mistura har problemer med å bygge opp et minimum av tillit slik at partene kommer igang med reelle forhandlinger om Syrias politiske framtid. Foto: Martial Trezzini / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbud mot mobiltelefoner, opptaksutstyr og krenkende ordbruk er en del av spillereglene under de svært vanskelige Syria-samtalene i Genève. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nå fire dager siden forhandlingene offisielt ble innledet av FN-megler Staffan de Mistura. Men det er få tegn til framskritt.

– Respekter de andre som er til stede i disse forhandlingene. Ingen har rett til å stille spørsmål ved legitimiteten til de andre, skriver de Mistura på et ark der spillereglene oppsummeres, og som nyhetsbyrået AFP har fått tak i.

– Bruk hensiktsmessig språk og atferd, og unngå å komme med støtende, krenkende, provoserende og personlige angrep både under og utenom møter, heter det videre.

Samtidig kommer det meldinger fra Syria som viser at den blodige krigen fortsetter som før.

Mandag ble minst elleve personer drept, de fleste sivile, i luftangrep mot byen Ariha i Idlib-provinsen nordvest i Syria.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) var minst sju av ofrene sivile, hvorav tre var barn. Minst 20 sårede er blitt trukket fram fra sammenraste bygninger.

Lørdag ble ti sivile drept i angrep mot samme by.

Angrepene er utført av regimets luftvåpen mot en by som i to år har vært kontrollert av ytterliggående islamistopprørere.