Regjeringskilder: Trump vil satse på forsvar i nytt budsjett

President Donald Trump i Det hvite hus i Washington. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
President Donald Trump i Det hvite hus i Washington. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump vil prioritere forsvar og bruke mindre penger på miljø og USAs utenriksdepartement i sitt første statsbudsjett, ifølge kilder i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trumps regjering skal mandag presentere overordnede prioriteringer for budsjettet for resten av statsapparatet.

Her inngår en kraftig økning av forsvarsbudsjettet, opplyser ikke navngitte kilder til New York Times og nyhetsbyrået AP.

Utenriksdepartementet får angivelig mindre penger. Det samme får miljødirektoratet EPA. Amerikansk UD og EPA må belage seg på budsjettkutt på til sammen flere titalls milliarder dollar.

Flere velferdsordninger skal kuttes, men de to store ordningene for pensjonister, Social Security og Medicare, blir ikke redusert. Dette er i tråd med Trumps valgløfter.

Prioriteringene som Trump legger fram nå, kan bli betydelig endret i løpet av arbeidet med statsbudsjettet for 2018 både innad i administrasjonen og i Kongressen. Tirsdag skal Trump tale for Kongressen og fortelle mer om sine visjoner for sin regjeringstid.