Bastesen på topp for Kystpartiet i Troms

Kystpartiets tidligere leder Steinar Bastesen satser på comeback i politikken - og helst på Stortinget. Her ankommer han Grand Hotel til middagen  etter sentralbanksjefens årstale i 2003.
Foto: Thomas Bjørnflaten  / NTB scanpix
Kystpartiets tidligere leder Steinar Bastesen satser på comeback i politikken - og helst på Stortinget. Her ankommer han Grand Hotel til middagen etter sentralbanksjefens årstale i 2003. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kystpartiets fylkeslag i Troms har valgt eks-politiker Steinar Bastesen til å toppe partiets liste til høstens stortingsvalg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bastesen ble innstilt i november, og ved helgens fylkeslagsmøte i Troms ble det avgjort at han topper listen, melder partiet i en pressemelding, ifølge Brønnøysunds Avis.

– Kystpartiet trenger et lite løft for å komme på banen igjen, sa Bastesen i november om sin retur til partiet han en gang ledet, men ble ekskludert fra.

Bastesen satt på Stortinget for Kystpartiet i Nordland fra 2001-2005, men ble kastet som leder under landsmøtet i 2006. I 2008 ble han ekskludert, anklaget for illojalitet mot Kystpartiet, en eksklusjon som ble opphevet i fjor.

Også Kystpartiets fylkeslag i Finnmark avholdt landsmøte i helgen. Der ble tidligere partileder Bengt Stabrun Johansen valgt til partiets førstekandidat. I Nordland ble Per Roger Vikten valgt til listetopp for partiet tidligere denne måneden.

Bengt Stabrun Johansen sier til Dagbladet at partiet nå har lagt bak seg en årelang strid.

–Det har vært en stein som har ligget i skoen for oss, som det var fint å få rydda opp i, sier han.