FN-organ suspenderer Gaza-ansatt etter israelske Hamas-anklager

Artikkelen fortsetter under annonsen

UNRWA, FNs organ for palestinske flyktninger, sier de har suspendert en ansatt ved Gazastripen som Israel har anklaget for å tilhøre Hamas' ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen skal imidlertid ha blitt tatt før de ble gjort oppmerksomme på de israelske anklagene mot Suhail al-Hindi, som er leder for Forbundet for palestinske arbeidere i UNRWA.

–Før dette ble kommunisert til oss, og i lys av vår pågående, uavhengige interne gransking har vi mottatt vesentlig informasjon fra en rekke kilder. Dette ledet til at vi i ettermiddag besluttet å suspendere Suhail al-Hindi i påvente av den interne granskingens resultat, skriver UNRWA-talsmann Chris Gunness i en uttalelse.

COGAT, detisraelske forsvarsorganet som har ansvar for sivile anliggender i de okkuperte områdene, mener al-Hindi ble utpekt til lederskapet i Hamas under et internt valg den 13. februar.

–I lys av hvor alvorlig situasjonen er, ba lederen for COGAT, generalmajor Yoav Mordechai, UNRWA om å sparke al-Hindi umiddelbart, het det i en uttalelse fra COGAT.

UNRWA benektet imidlertid dette innledningsvis, og Hindi skal ifølge en uttalelse fra organisasjonen fredag ha sagt at han "overhodet ikke har tilknytning til dette".

FN-organet understrekte samtidig at det fraråder sine ansatte å ha politiske verv, og at dette regnes som "upassende atferd".